VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2022.03.28. V. Zelenskis: Ukraina vertina neutralumo klausimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenksis sekmadienį pažymėjo, kad Kyjivo derybininkai kruopščiai vertina Rusijos reikalavimą dėl Ukrainos neutralumo, kuris yra pagrindinis Maskvos klausimas derybose dėl konflikto nutraukimo.

„Šis derybų aspektas man yra suprantamas ir yra svarstomas, atidžiai vertinamas“, – teigė V. Zelenskis kelioms nepriklausomoms Rusijos naujienų organizacijoms duotame interviu.

Tiesa, Maskvos žiniasklaidos priežiūros institucija „Roskomnadzor“ sekmadienį paskelbė pareiškimą, perspėjantį Rusijos naujienų agentūras netransliuoti ir neplatinti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio interviu.

„Rusija turi žinoti tiesą“, – sakė Zelenskis. „Rusijos žurnalistai iš „YouTube“ kanalo „Zygar“, „TV Rain“, portalo „Meduza“, leidinių „Kommersant“ ir „Novaja gazeta“ gavo atsakymus į visus klausimus.

„Roskomnadzor“ perspėja Rusijos žiniasklaidą neskelbti šio interviu, – sakoma institucijos pranešime. – Žiniasklaidos priemonės, platinančios interviu, bus tikrinamos, siekiant nustatyti atsakomybės mastą ir tinkamą atsakymą.“

Atgal