VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2022.07.31. Į Vokietijos baseinus bus kviečiama daugiau policininkų, idant padėtų įveikti augantį migrantų smurtą

Vokietijos vidaus reikalų ministrės buvo pareikalauta reaguoti į augantį smurtą tarp užsienio tautybių gaujų atviruose plaukimo kompleksuose visoje Vokietijoje.

Viešieji baseinai Vokietijoje gali ateityje tikėtis, kad juose bus daugiau policininkų, galimai įskaitant ir policininkus, apsirengusius maudymosi kostiumais, kad šie padėtų įveikti rūpestį keliantį augantį migrantų smurtą.

Interviu Vokiečių laikraščiui Bild šalies Federalinė Vidaus reikalų ministrė Nancy Faesar pažadėjo išspręsti augančią problemą po to, kai vaizdo įrašuose buvo užfiksuotos, o vėliau greitai pasklido socialinėje žiniasklaidoje daugelio žmonių dėmesio sulaukusios masinės gaujų muštynės, kuriose vyravo užsienio tautybių asmenys.

Vieno iš tokių incidentų atvirame baseine Berlyne metu matome apsaugos personalą, besistengiantį atstatyti tvarką prasidėjus susidūrimu tarp maždaug 100 užsienio tautybės asmenų, kurio metu keturi žmonės buvo sužeisti, o apsaugos darbuotojas – paguldytas į ligoninę.

Smurtas atviruose baseinų kompleksuose paplito taip plačiai, kad Vokietijos plaukimo čempionų federalinės asociacijos prezidentas Peter Harzheim praėjusį mėnesį pasakė laikraščiui Bild, kad jis daugiau neskatins šeimų lankytis šiose vietose. Jis pasakė naujienų tarnyboms, kad „elgtųsi neatsakingai“, jei ateitų į atvirą baseiną su savo trimis anūkais.

Kai kurios socialinės žiniasklaidos priemonės klausė, kodėl Vokietijai reikia vis daugiau policininkų baseinuose, kurie tradiciškai būdavo ramios vietos.

„Kodėl jums nereikėjo policijos baseinuose prieš 15-25 metus? Gal mums derėtų pripažinti praeities klaidas? Tam turėtų būti priežastis! Kažkas yra negerai, jei negalite išleisti žmonos ir vaikų vienų į baseiną“, – rašė Tviteryje Stephan Brock.

Kaip anksčiau pranešė Remix News, smurtas, kurio priežastis yra migrantai, plačiai išplitęs Vokietijos baseinuose, pastebimai apima ir daugelį seksualinių užpuolimų.

Tačiau, nežiūrint jau buvusio didelio policininkų skaičiaus Vokietijos baseinuose, šiuo metu šalies Vidaus reikalų ministrė siūlo policininkus, apsirengusius maudymosi kostiumais, sustatytus aplink baseinus.

„Man svarbu, kad būtų įgyvendinta įstatymuose numatyta tvarka, kad vietoje būtų pakankamai personalo ir panašūs dalykai neįvyktų,“ – Faeser tvirtino laikraščiui Bild, siūlydama, jog dabarties galimybė yra policijos pareigūnai su maudymosi kelnaitėmis, stovintys sargyboje ant baseino krašto.

„Šeimos ir jaunimas turi galėti eiti į baseinus visai nesijaudindami,“ – pridūrė Faeser.

Fasaer buvo kritikuojama už jos neslepiamą dėmesio sutelkimą į dešinojo sparno ekstremizmą, ignoruojant migrantų nusikaltimus ir kairiojo ekstremizmo atvejus, nežiūrint didesnės smurto grėsmės iš kairiojo sparno ekstremistų pusės.

Kaip tik šiandien Remix News pranešė, kad užsieniečiai atsakingi už pusę netyčinių nužudymų ir 39 % kaltinimų tyčinėmis žmogžudystėmis, nors jie tesudaro tik nedidelę Vokietijos gyventojų dalį.

www.pozicija.org

Atgal