VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

03 28. Šventėje liejosi poezijos posmai

Birutė Silevičienė

Į pavasarinių minčių šventę tarsi į Kaziuko mugę Tautinių bendrijų namuose kovo 17 d. skubėjo poetai, rašytojai, svečiai ir naujieji „Gildijos“ susivienijimo nariai.

Ši šventė mums padovanojo dizainerę Tatjaną Gurą ir jos puikų vyrą Viktorą. 1990 metais jie iš Novosibirsko atvyko į Visaginą. Tatjana vaikystėje kovojo su dviem meilėmis: meile piešimui ir tiksliesiems mokslams. Baigusi mokyklą, įstojo į Novosibirsko pedagoginį institutą. „Greitai lyrika manyje nugalėjo fiziką. Baigusi 3 kursus fizikos-matematikos specialybės, įstojau į Novosibirsko Lengvosios pramonės technikumą mokytis moteriškų rūbų konstravimo ir dizaino.Turėjau galimybę realizuoti savo kūrybinį potencialą. Moteriškų rūbų kolekcijos rengimas tapo pagrindiniu mano užsiėmimu ir verslu, iš Visagino persikėlėme į Vilnių.Vis labiau norėjosi kažką keisti, praplėsti kūrybos sienas.

2011 m. gimė anūkė. Šis įvykis įkvėpė sukurti medžiaginių lėlių ir miniatiūrinių lėlyčių kolekciją, sugrįžo noras piešti mano mylimas gėles. Eksperimentuodama atradau savo kūrybos technikos reiškimo būdą, jį pavadinau „filosofine tapyba“, kai kuriant paveikslą kiekvienas potėpis tapomas ne dažais, o gamtine medžiaga. Nesvarbu, kas naudojama, bet tos medžiagos nekeičia savo spalvų. Spalvų gama labai ribota, tačiau tai turi savų pliusų: pajungiama fantazija, kaip iš nedidelės spalvų gamos sukurti gyvą paveikslą, spinduliuojantį kvepiančių gėlių ir žolių aromatą“, - dalijosi mintimis Tatjana ir Viktoras, įsiliedami į kūrėjų gretas.

Spragsėjo į tapytus paveikslus ir lėlių kolekcijas nukreipti foto aparatai, liejosi susirinkusiųjų kalbos ir poezijos posmai, o tai įkvėpė naujiems darbams ir sumanymams, uždegė pavasariu visų širdis.

Atgal