VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

04 28. Į Jurgėnus sukvietė poezijos popietė „Pušų paunksnėj“

Ona Striškienė,

Panevėžio klubo „Polėkis“ narė

Balandžio 24 d. Jurgėnų bibliotekoje (Pasvalio r.) vyko renginys skirtas nacionalinės bibliotekų savaitei. Tai buvo poezijos ir dainų popietė „Pušų paunksnėj“. Iš anksto autorė Ona Jankevičiūtė-Striškienė buvo paprašyta šiame renginyje pristatyti savo knygas: „Plunksnos godos“, „Pušų paunksnėj“, „Kely...“.

Ona Striškienė sėdi dešinėje, ją pristato bibliotekininkė Asta Salučkienė, su akordeonu ansamblio vadovė Gėlė Mačiūnienė. Aldonos Liutkevičienės foto

Literatūrinę popietę rengė Jurgėnų kaimo bibliotekos ir kultūros namų darbuotojos. Renginį sumaniai vedė bibliotekininkė Asta Salučkienė. Ji trumpai pristatė kūrėją. Popietėje dainavo mišrus ansamblis „Jurgėnų žiedas“ (vad. Gėlė Mačiūnienė). Vadovė ir ansamblio dalyvės skaitė eiles iš Onos Striškienės knygos „Pušų paunksnėj“. Pati autorė paskaitė eilių, kalbėjo apie kūrybinį ir gyvenimišką kelią. Autorei buvo padovanota, Gėlės Mačiūnienės kepta kvapni naminė duona, knygų, gėlių.

Oną Striškienę sveikina pasvalietė Eugenija Armonienė

Popietėje dalyvavo Panevėžio rajono rašančiųjų klubo „Polėkis“ narės: Aldona Liutkevičienė, Emilija Valentinavičienė, Zita Skindzerienė. Jos perskaitė klubo narės Onos Striškienės eilių. Pasvalio rajono „Užuovėja“ klubo narys, Pasvalio kaimo rašytojų skyriaus pirmininkas Povilas Latvėnas kalbėjo apie kūrėjos eiles, jų tematiką ir formą. Autorę sveikino „Užuovėjos“ klubo nariai: Aldona Nagienė, Eugenija Armonienė, Konstancija Vinkelienė ir Marijonas Raudonis.

Antroje popietės dalyje pristatyta Marijono Raudonio iš Pumpėnų pašto ženklų kolekcijos dalis „Menas“, kuri šiuo metu yra eksponuojama Jurgėnų bibliotekoje. Apie kolekcionavimą kalbėjo pats filatelistas Marijonas Raudonis. Po to susėdus prie arbatos puodelio kuriantieji skaitė savo eiles meilės tema. Labai įtaigiai kuriančiojo Felikso Abrukausko eiliavimus perskaitė kartu popietėje dalyvavusi jo žmona, puiki Pumpėnų kultūros centro vaidintoja.

Eiles skaito Pasvalio kaimo rašytojų skyriaus pirmininkas Povilas Latvėnas

Atgal