VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

04.23. Kai pareiškimai prieštarauja logikai

Kęstutis Masiulis

 

Man neretai būna sunku suprasti Prezidentą ir jo vardu daromų pareiškimų logiką (kalbu švelniai, nes tie pareiškimai yra labiau prieštaraujantys logikai ir tam kas vadintina gerovės valstybė ir ko esą nori Prezidentas). Štai įsiklausykite: "Įspūdis susidaro, kad plane labai daug dėmesio skiriama viešo sektoriaus paslaugų skaitmenizavimui, transformavimui. (…) Svarbu nepamesti šiame plane nevyriausybinio sektoriaus ir privataus sektoriaus", - perdavė Prezidento mintį jo patarėjas Simonas Krėpšta. Kalbama apie 2,2 mlrd. eurų Lietuvos atsigavimo planą. Taigi Prezidentas siunčia žinutę, kad milijardu kitu reikia stiprinti ne valstybę, bet verslą?! Bet juk verslas pats turi veikti, jis beprasmis jei reikia paramstymų.

Labai norėtųsi paremti Prezidento iniciatyvas, palaikyti jo kursą į „gerovę“, bet paskutiniu metu nesuprantu kokia Prezidento pozicija ir kaip ta gerovė gali būti kuriama?

Juk pats G. Nausėda deklaruoja, kad jo svarbiausias tikslas yra gerovės Lietuva. O gerovė labai aiškiai ir VIENPRASMIŠKAI PRIKLAUSO nuo to, kokia STIPRI bus mūsų VALSTYBĖ ir kokybiškos jos teikiamos

Labai norėtųsi paremti Prezidento iniciatyvas

PASLAUGOS (švietimas, sveikatos apsauga, socialinė globa, kultūros veikla). Be to valstybė yra didžiausias rinkos dalyvis ir visos mūsų bendruomenės civilizacijos išraiška. Kuo turėsime STIPRESNĘ ir geriau savo PASLAUGAS teikiančias VALSTYBĖS INSTITUCIJAS, tuo aiškiau bus išreikšta mūsų GEROVĖ. Visose valstybėse, ar Skandinavijos, ar Beneliukso, ar Šveicarijos, Amerikos valstybės institucijos yra KERTINIS AKMUO PASIEKTI GEROVĖS. O Prezidentui kaip tik ir kliūna valstybės institucijų stiprinimas?! Bet juk ten, kur valstybė yra silpna, ta gerovė gali atsirasti tik siauram ratui žmonių. Siūlymo valstybei remti verslą valstybės stiprinimo sąskaita ir taip pasiekti visuotinę gerovę yra ribotas, net socialinės atskirties didinimo kelias. Todėl keistai skamba Prezidento kritika, kai planas ir yra orientuotas į jo deklaruojamą gerovės Lietuvos kūrimą.

 

Atgal