VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

05.20. Seimui bus pristatyta metinė Vyriausybės veiklos ataskaita ir svarbiausi jos būsimi darbai

 Šiandien, gegužės 20 d., 14 val. Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Seimo posėdyje pristatys Vyriausybės 2020 m. veiklos ataskaitą.

Tokia prievolė ministrų kabinetui įtvirtinta Vyriausybės įstatymo 5 straipsnyje. Jame nustatyta, kad Vyriausybė solidariai atsako Seimui už bendrą savo veiklą ir ne rečiau kaip kartą per metus pateikia Seimui savo metinę veiklos ataskaitą.

Kaip pažymima ataskaitoje, kas ketveri metai, pasikeitus valdančiajai daugumai, Vyriausybė susiduria su paradoksu, nes gali atsiskaityti tik už pirmąsias tris darbo savaites. „Kadangi praėjusios Vyriausybės veikla jau buvo įvertinta Seimo rinkimuose, šioje ataskaitoje pasirinkome ne vardyti jos darbus, o pateikti plačią valstybės, ekonomikos ir visuomenės būklę atspindinčią Lietuvos pažangos strategijos „Lietuva 2030“, 2014–2020 m. nacionalinės pažangos programos, 2021–2030 m. nacionalinio pažangos plano, septynioliktosios bei aštuonioliktosios Vyriausybių sėkmės rodiklių, jų planuotų ir planuojamų reikšmių bei faktinio jų pasiekimo 2019–2020 m. apžvalgą“, − rašoma Ministrės Pirmininkės įžanginiame ataskaitos žodyje.

Aštuonioliktoji Vyriausybė darbą pradėjo kritiniu Lietuvai laikotarpiu, COVID-19 pandemijos įkarštyje mūsų valstybei pagal naujų užsikrėtimų skaičių tapus labiausiai pažeidžiama pasaulio valstybe. „Suprantama, kad pandemijos suvaldymas, su juo susijęs 2021 m. biudžeto projekto pertvarkymas, paramos darbo netekusiems žmonėms ir nuo pandemijos nukentėjusiam verslui skyrimas (virš milijardo eurų 2021 m.) ir vakcinavimas buvo svarbiausi Vyriausybės darbotvarkėje pirmaisiais darbo mėnesiais ir joje greičiausiai išliks visais šiais, 2021 metais“, − pabrėžiama Vyriausybės dokumente.

Seimo statuto 207 straipsnyje nustatyta, kad metinėje Vyriausybės veiklos ataskaitoje taip pat turi būti aptarti ir artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai. Ataskaitos pateikimo metu Seimo posėdyje turi dalyvauti visi ministrai.

Birželio 8 d. Seimo posėdyje planuojama surengti specialią diskusiją, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją. Iki tol Vyriausybės metinę veiklos ataskaitą turės apsvarstyti visi Seimo komitetai.

 

 

Atgal