VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

02.01. Prieš apkaltos procesą D.Trumpą palieka jo advokatai

Likus daugiau nei savaitei iki apkaltos proceso Senate pradžios, buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas turi ieškotis naujų advokatų. Penki gynėjai nutraukė bendradarbiavimą su D. Trumpu, pranešė stotis CNN ir kitos amerikiečių žiniasklaidos priemonės. Tarp jų yra advokatai Butchas Bowersas ir Deborah Barbier, kurie turėjo vadovauti D. Trumpo gynybai Senate.

CNN informacija, D. Trumpas reikalavo, kad jo advokatai per apkaltos procesą koncentruotųsi į nepagrįstus kaltinimus dėl tariamo sukčiavimo per rinkimus, apie kuriuos jis kalba jau kelis mėnesius. Jis  prieštaravo teisininkų patarimui didžiausią dėmesį skirti klausimui, ar teisėta yra vykdyti apkaltą prezidentui jau pasibaigus jo kadencijai.

Galutinis sprendimas dėl D. Trumpo advokatų komandos sudėties bus priimtas netrukus, pranešė jo patarėjas Jasonas Milleris.

Atstovų Rūmų parlamentarai praėjusį pirmadienį oficialiai įteikė Senatui kaltinamąjį raštą prieš D. Trumpą dėl „maišto kurstymo“. Procesas turėtų prasidėti vasario 9 dieną. Jei būtų pripažintas kaltas, D. Trumpui būtų uždrausta dar kartą siekti prezidento posto.

Respublikonas kaltinamas sausio 6-ąją kurstęs savo šalininkus šturmuoti Kapitolijų. Kad D. Trumpas būtų pripažintas kaltu, tam turi pritarti du trečdaliai senatorių. Tai reiškia, kad be 50 demokratų senatorių, kaltinimą turėtų paremti ir mažiausiai 17 respublikonų. Šiuo metu tai mažai tikėtina.

 

Atgal