VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

06.26. A. Anušauskui – A. Kramp-Karrenbauer skambutis: Lietuvos ir Vokietijos gynybos ministrai sutarė, kad šalių bendradarbiavimas bus stiprinamas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas penktadienį telefoninio pokalbio metu su Vokietijos gynybos ministre Annegret Kramp-Karrenbauer aptarė incidentą, dėl kurio Vokietija atšaukė 30 savo karių, tarnavusių NATO Priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje.

A. Kramp-Karrenbauer patikino, kad apgailestauja dėl susidariusios situacijos, o dėl Rukloje tarnavusių Vokietijos karių sukelto incidento Berlyne yra atliekamas tyrimas. A. Anušauskas pabrėžė, jog nepaisant nemalonaus incidento, bendradarbiavimas su Vokietija išlieka vienu svarbiausių prioritetų.

„Lietuvos visuomenė Vokietiją ir toliau mato kaip šalį, ženkliai prisidedančią prie saugumo užtikrinimo Lietuvoje, tiek karinėmis pajėgomis, tiek investicijomis. Nutikęs incidentas neturi neigiamai paveikti mūsų bendradarbiavimo, kurį laikau prioritetiniu“, – sakė ministras A. Anušauskas

Bendraudamas su A. Kramp-Karrenbauer ministras A. Anušauskas padėkojo už Vokietijos investicijų į karinę infrastruktūrą padidinimą bei pakvietė A. Kramp-Karrenbauer apsilankyti Lietuvoje. Ministras užsiminė ir apie Lietuvos iniciatyvą steigti ES karinę mokymo misiją Ukrainoje.

L. Tamošiūno/KAM nuotr.

 

 

 

Atgal