VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01.19. G. Landsbergis: dėl priverstinio migrantų grąžinimo į Iraką kol kas jokių pažadų nėra duota

Po vizito Irake užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad diskusijos dėl priverstinio neteisėtų migrantų grąžinimo atgal į Iraką ir toliau vyksta. Visgi, ministro teigimu, vizito metu konkrečių sprendimų kol kas priimta nebuvo.

„Aš priminiau, kad susitarimai tarp Irako ir Europos Sąjungos egzistuoja, kuriuose yra numatyta galimybė nesavanoriškam grįžimui ir juo remiantis buvo pasiūlyta, kad galbūt pradėti nuo tų, kurie labiausiai kelia triukšmą ir neramumus Lietuvoje. Tai kol kas jokių pažadų nėra duota, tęsiasi diskusija ir toliau mes dirbame ties savanoriškai grąžinimais“, – antradienį Seime kalbėjo G. Landsbergis.

Ministro teigimu, kada gali būti galutinai susitarta dėl priverstinio neteisėtų migrantų grąžinimo, kol kas nėra aišku.

„Tai jiems bene jautriausiaspolitinis klausimas ir reikia tiesiog suprasti, kad Vyriausybės formavimo procese tai yra labai sudėtinga tema iš jų gauti kažkokį labai aiškų įsipareigojimą, kad jie sutinka daryti ar nesutinka“, – teigė G. Landsbergis.

Be to, ministras teigia, kad ir nesusitarus dėl priverstinio grąžinimo, atsiranda vis daugiau asmenų, kurie sutinka į kilmės šalis sugrįžti savo noru.

„Mes šiaip turime labai neblogus skaičius, iš Lietuvos tikrai nemažai žmonių pasirenka savanoriškai grįžti. Čia mes esame gan išskirtiniai Europoje, ir tas yra matoma, pozityviai vertinama. Bet mes turime žmonių stovyklose, kurie kelia neramumus, prisideda prie atkalbinėjimų kitų žmonių ir, aišku, jie savanoriškai grįžti nenori“, – sakė ministras.

 

 

Atgal