VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.02.14. Iš Šiaulių į Kijevą išskraidinta Lietuvos parama Ukrainai

Vasario 13 d. iš Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose išskraidintas Ukrainos kariuomenei skirtas krovinys. Į Kijevą nugabenta Lietuvos karinė parama – priešlėktuvinių raketų sistemos „Stinger“. Ši parama teikiama po to, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose pagamintos įrangos perdavimui trečiajai šaliai pritarė JAV Vyriausybė. Tame pačiame krovinyje – Ukrainai dovanojami Lietuvos šarvinių liemenių komplektai.

„Ukrainos saugumas yra ir mūsų saugumas. Atsižvelgdami į didėjantį Rusijos karinį spaudimą Ukrainoje ir aplink ją, suteikiame papildomą paramą, kuri sustiprins Ukrainos karinius pajėgumus bei gebėjimą ginti savo teritoriją ir gyventojus galimos Rusijos agresijos atveju“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. 

 

Parama į Ukrainą nugabenta NATO remiamu tarptautiniu strateginiu krovinių gabenimo orlaiviu. Dalyvaudama strateginio krovinių gabenimo pajėgumo programoje Lietuva per metus įgyja sutartą skaičių skrydžių orlaiviu valandų, kurios dažniausiai naudojamos karių ir karinės technikos pergabenimams į tarptautinių operacijų ir misijų rajonus.

 

Nuo pat Rusijos karinės agresijos 2014 m. Ukrainoje pradžios Lietuva aktyviai palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir suverenumą su tarptautiniu mastu pripažintomis sienomis. Lietuva remia Ukrainą visomis teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą, karinį rengimą ir mokymą, dalyvavimą bendrose pratybose, sužeistų karių gydymą ir reabilitaciją.

 

Lietuvos kariuomenės nuotr.

Atgal