VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.02.22. Į Ruklą atvyks Vokietijos gynybos ministrė

Vasario 22 d. krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas susitiks su į Ruklą atvykstančia Vokietijos gynybos ministre Christin Lambret. Ministrai aptars įtampą regione dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje, kitus aktualius klausimus.

Ch. Lambret ir A. Anušauskas | kam.lt

Ministrė Ch. Lambrert taip pat susitiks su Rukloje dislokuotais savo šalies kariais, NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės vadovybe.

Tai jau antras naujos Vokietijos gynybos ministrės vizitas Lietuvoje. Pirmąjį kartą ministrė vizitavo Lietuvoje praėjusių metų gruodžio 19 d.

Jau penkerius metus Vokietija vadovauja Lietuvoje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei ir skiria jai didžiausią karių skaičių. Šiuo metu tarptautiniame batalione, kuriame apie 1200 karių, maždaug 600 karių yra iš Vokietijos.

Vokietija, reaguodama į pastaruoju metu vis agresyvėjančius Rusijos karinius veiksmus prie Ukrainos sienų ir blogėjančią saugumo situaciją Baltijos šalyse, papildomai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei Lietuvoje skyrė 350 karių.

Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos sąjungininkių saugumo ir gynybos srityje. Vokietija ypač prisideda prie Lietuvos gynybinių pajėgumų vystymo, yra ilgametė glaudi Lietuvos partnerė modernizuojant Lietuvos kariuomenę, ginkluotę, karinę techniką.

Kartu su Lietuva investuoja į geresnių treniravimosi ir gyvenimo sąlygų sudarymą sąjungininkų ir Lietuvos kariams. Lietuva iš savo pusės yra pasirengusi užtikrinti reikiamas Vokietijos ir kitų sąjungininkų buvimo Lietuvoje sąlygas, taip pat ir vystant ir plečiant karinę infrastruktūrą Lietuvoje.

Atgal