VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.02.28. Ukrainos Prezidentas Volodymiras Zelenskis padėkojo Lietuvai už paramą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienio vakarą telefonu kalbėjosi su Ukrainos Prezidentu Volodymiru Zelenskiu. Pokalbyje aptarta situacija Ukrainoje, Europos Sąjungos atsakas į Rusijos agresiją bei pirmadienį įvyksiantis Ukrainos ir Rusijos atstovų susitikimas.

Pokalbyje Ukrainos Prezidentas padėkojo Lietuvai už diplomatinę, finansinę ir karinę pagalbą, kuri padeda kautis už valstybę ir laisvę.

Lietuvos Prezidentas pristatė savo pastarųjų dienų pokalbių su Vokietijos Kancleriu Olafu Scholzu, Nyderlandų Premjeru Marku Rutte ir Europos Vadovų Tarybos Pirmininku Charles‘iu Micheliu rezultatus.

„Per kelias dienas mums pavyko suburti Vakarų pasaulį, kuris ėmėsi griežčiausių sankcijų prieš agresorių, kartu suteikė už laisvę kovojančiai Ukrainai finansinę ir karinę pagalbą. Šiandien turime žengti dar vieną žingsnį į priekį ir suteikti Ukrainai kandidatės į Europos Sąjungą statusą. Tam šiuo metu ir skiriu didžiausias pastangas, kalbėdamas su ES valstybių vadovais“, - sakė Prezidentas G. Nausėda.

Šiandien padėtį Ukrainoje ir regione Lietuvos Respublikos Prezidentas aptars su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Atgal