VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.02.28. Rimtas grasinimas, bet jis yra desperatiškas

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas padidinti savo šalies branduolinio „atgrasymo pajėgų“ parengties lygį yra „desperacija“, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.  

„Tai reikia vertinti rimtai, tai yra rimtas grasinimas, bet jis yra desperatiškas. Tai yra Kremliaus desperacija“, –sekmadienio vakarą sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Jis nori gąsdinti, tai yra gąsdinantis veiksmas“, – teigė G. Landsbergis ir priminė Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jeano Yves‘o Le Driano reakciją į tai, kad pradėdamas Ukrainos puolimą, V. Putinas gyrėsi Rusijos branduoliniu arsenalu.

„Ministras prieš keletą dienų priminė, kad NATO yra atominis aljansas. Mes girdime, rimtai priimame, bet mes nesijaučiame išgąsdinti“, – sakė jis.

Kaip tvirtino G. Landsbergis, panašios nuotaikos dėl V. Putino grasinimų tvyro ir tarp kitų ES užsienio reikalų ministrų.

„Iš Tarybos nuotaikų tai tikrai nesijaučia, kad būtų išgąsčio. Buvo užsiminta apie tai, žmonės atkreipė dėmesį. Tai yra naujas etapas, tai yra tolimesnė eskalacija, bet tikrai nesigirdi jokio išgąsčio. Akivaizdu kad yra labai didelis susitelkimas ir noras sustabdyti agresorių“, – teigė G. Landsbergis po sekmadienį vykusio neeilinio Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimo.

Vokietija: V. Putino branduoliniai grasinimai yra susiję su sustabdytu Rusijos puolimu

 Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas padidinti Maskvos branduolinio atgrasymo pajėgų parengties lygį rodo, kad puolimas Ukrainoje vyksta ne taip, kaip buvo planuota, sekmadienį pareiškė Vokietijos gynybos ministrė.

Toks sprendimas „peržengia dar vieną ribą“ ir „yra susijęs su faktu, kad jo [V. Putino] megalomanijos pakurstytą greitos invazijos į Ukrainą viziją sustabdė drąsūs ir ryžtingi Ukrainos veiksmai“, – visuomeniniam transliuotojui ZDF pareiškė Christine Lambrecht (Kristin Lambrecht).

 

 

Atgal