VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.03.09. A. Anušauskas: Rusija jau pralaimėjo informacinį ir ekonominį karą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad, nors kalbėti apie Rusijos karinį pralaimėjimą yra dar anksti, informacinį karą Maskva jau yra pralaimėjusi.

„Dar kol kas anksti apie tai kalbėti, bet aš manau, kad Rusija akivaizdžiai jau pralaimėjo informacinį karą“, – antradienį savo feisbuko paskyroje rašė ministras. Jo teigimu, Kremlius taip pat pralaimėjo ir ekonominį karą.

„Ir tai bus, be abejo, visiems rusams ypatingai skausminga, net jei jie neturi santaupų. Jų gyvenimas pasikeis, ekonominės sankcijos savo poveikį tikrai turės. Galbūt tas poveikis pasimatys ne šiomis dienomis iš karto (...), bet neabejotinai tai turi milžinišką įtaką, aš jau nekalbu apie kitus šalutinius dalykus, kaip rublio kursas, visa tai, kas atsiliepia eilinių žmonių gyvenimui“, – kalbėjo ministras.

A. Anušausko nuomone, galima tikėtis, kad ir karine prasme Rusija greitu metu išsisems.

„Taip, kad Rusija šiuos karus jau pralaimėjo, o karinę dalį, aš manau, reikia šiek tiek luktelėti, ir mes pamatysime, kad Rusija išsisemia“, – pridūrė jis.

Ankstų vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.

 

Atgal