VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.03.22. Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 03 22

Aurimas Navys, Mindaugas Sėjūnas

VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra

Strateginis – politinis lygmuo

JAV prezidentas J. Bidenas įspėjo, jog putinas gali Ukrainoje panaudoti cheminį ginklą, o Rusija iškvietė JAV ambasadorių pasiaiškinti, kodėl Džo Baidenas pavadino Putiną „karo nusikaltėliu”. Nu įdomu, kodėl?

Kinija po truputį atsuka nugarą Rusijai. Žodis „sankcijos“ Pekinui kelia siaubą. Komunistai pažadėjo, kad vykdys politiką, kuria skatins smunkančią ekonomiką ir išlaikys finansų rinkų stabilumą.

Rusija paskelbė nutraukianti derybas su Japonija dėl oficialios Antrojo pasaulinio karo taikos sutarties pasirašymo. Priežastis – Tokijo reakcija į Maskvos karinius veiksmus Ukrainoje.

Japonija paskelbė, jog panaikins Rusijos palankumo prekyboje statusą, išplės Rusijos elitui taikomo turto įšaldymo mastą ir uždraus tam tikrų produktų importą dėl jos įsiveržimo į Ukrainą. Tik primenam, kad Rusija ir Japonija vis dar oficialiai nenutraukė Antrojo pasaulinio karo ginčo dėl Kurilų salų.

Operacinis lygmuo

Putinui sunkiai sekasi pakelti rusų tautą na riešajuščij boi / lemiamam mūšiui, todėl aktyvinami informaciniai veiksmai neapykantos ukrainiečiams sukėlimui. „Komsomolskaja pravda“ (kontroliuojama GRU) paskelbė, jog Rusijos nuostoliai jau siekia 9861 žuvusiųjų ir 16153 sužeistųjų.

Manome, kad tai daroma dviem tikslais: vengiama sprogimo, kuomet realus žuvusių skaičius (skelbta, jog žuvo 501 karys) akivaizdžiai viršys oficialiai skelbiamus; ir/arba pakurstyti neapykantą tiek daug gyvybių atėmusiam priešui.

Rusų okupantas pasiduoda ir perduoda ukrainiečiams tanką, taip išgelbėdamas savo gyvybę

Putino draugelis režisierius Nikita Michalkovas pareiškė, jog Ukraina ir JAV, užkrėtę paukščius virusais, siekė išnaikinti slavų tautą (rusus). Neseniai tokį pat patį kliedesį oficialiai paskelbė Rusijos gynybos ministerijos informacinio štabo vadovas, generolas konašenkov.

Lieka neaišku, kaip mirtinais virusais apkrėsti paukščiai būtų skridę tik viena kryptimi, tūpę ir užkrėtę virusais išskirtinai rusus.

Taktinis lygmuo

Pasiekia informacija, kad namo, pas mamas, po truputį grąžinami šauktiniai. Didžioji jų dauguma pabėga iš mūšio lauko, palikdama techniką (300 šauktinių pabėgo, palikę 70 vnt. technikos) arba atsisako vykdyti įsakymus.

Todėl Kremliui lieka statyti kortą ant kraujo ir karo mačiusių orkų. Tačiau problemos ir čia: „nenugalimieji“ virsta alkana, plėšikaujančia, nevaldoma orda – reikia ėdalo ir degtinės.

Suaktyvėjo Kijevo, Rovno ir kitų vakaruose esančių miestų oro gynyba, raketos sėkmingai numušamos. Manoma, jog šiuos miestus pasiekė priešlėktuvinės gynybos sistemos.
Pranešama apie Baltarusijos pietuose 18 km nuo Ukrainos sienos sutelktą naują karinę techniką ir didelį palapinių miestelį.

Panašu, jog orkai vis dar mėgins veržtis į Kijevą.

Atgal