VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.04,11. Austrijos kancleris pirmadienį Maskvoje susitiks su V. Putinu

Austrijos kancleris Karlas Nehammeris (Karlas Nehameris) pirmadienį Maskvoje susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, sekmadienį pranešė Viena.

Tai bus pirmasis vieno iš Europos lyderių susitikimas su Rusijos prezidentu nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios.

„Vizitas įvyks informavus Berlyną, Briuselį ir Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį“, siekiant paskatinti dialogą, teigė šeštadienį Ukrainoje viešėjusio K. Nehammerio atstovas spaudai.

Kanclerio atstovas spaudai patvirtino, kad K. Nehammeris bus pirmasis Europos lyderis, susitikęs su Putinu nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą vasario 24 dieną.

K. Nehammeris pats ėmėsi iniciatyvos ir susitikimą suorganizavo būdamas Ukrainoje, norėdamas „padaryti viską, kad būtų pasiekta pažanga taikos link“, net jei tikimybė yra minimali, pažymėjo jis.

Kancleris ketina pasikalbėti su Kremliaus vadovu apie „karo nusikaltimus“ Kyjivo priemiestyje Bučoje, kur lankėsi šeštadienį.

Prieš savaitę Bučoje, pasitraukus Rusijos kariuomenei, buvo aptikti kelių dešimčių civiliais drabužiais vilkinčių asmenų palaikai.

Šie vaizdai sukrėtė pasaulio visuomenę.

Maskva neigia kaltinimus žiaurumais prieš civilius gyventojus.

Ukrainoje K. Nehammeris taip pat susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Svarbu, kad savo neutralumo rėmuose palaikytume Ukrainą tiek humanitariniu, tiek politiniu lygiu“, – teigė jo atstovas spaudai.

Austrija yra Europos Sąjungos narė, bet nepriklauso NATO.

Viena pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą ir šią savaitę iš šalies išsiuntė keturis Rusijos diplomatus.

 

Atgal