VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.04.22.Teisingumas tampa parodija

Algimantas Matulevičius

Politikos ir verslo ekspertas

Kažkas baisaus vyksta mūsų valstybėje. 10 metų tampė už ,,uodegos" Darbo partijos bylą. Rezultate šnipštas. O buvo reali grėsmė valstybės nacionaliniam saugumui. Juk 24 milijonai nelegalių lėšų, skirtų užgrobti V. Uspaskicho chebrai (su Rusijos palaiminimu) Lietuvos valstybės politinę sistemą tai konkreti grėsmė mūsų nepriklausomybei

O dabar šešis metus tempta aiški kyšininkavimo byla vėl vidury baltos dienos sunaikinama ,,iškilmingai" pareiškiant, kad ponai visiškai nekalti. Tai kas kaltas? Logiška išvada STT pareigūnai ir prokurorai, kad ,,nekaltus žmones" apdergė.

Kyšininkai yra silpnoji grandis valstybės gynyboje

Tačiau manau mažai Lietuvoje atsiras naivuolių, kurie patikės šia nesąmone. Tada kas? O tai, kad šioje valstybėje taip įsišaknijo kyšininkavimas ir vagystės. Jos ypač bujoja teisinėje sistemoje, kurios, deja, bet valstybėje neturime. Kur garsiosios teisėjų ir advokatų bylos. Kodėl jie sėdėjo, nors trumpai, Lukiškėse, jeigu buvo nekalti?

Per visą nepriklausomybės laikotarpį nei vienas rimtesnis politikas, valdininkas, verslininkas, pareigūnas nenubaustas. O kyšininkavimas klesti. Tačiau būtent kyšininkai yra silpnoji grandis valstybės gynyboje. Priešų žvalgyba juos visus yra sunumeravusi ir viską žino. Kai tik jiems reikės, visi kyšininkai Lietuvoje taps ,,žaliaisiais" žmogeliukais ir valstybės išdavikais. Arba priešingu atveju juos sukompromituos, paskelbdami viešai apie jų juodus darbelius.

Taip kad, ruošiantis valstybės totaliai gynybai, tokie kyšininkų išteisinimo nuosprendžiai yra patriotiškai nusiteikusiai daliai mūsų tautiečių peilis į nugarą. Ir negalime gerbti tokio teisingumo, kai jis tampa parodija, o ne kovotoju su blogiu. Negi STT pareigūnai ar prokurorai tokie neišmanėliai, kad paėmė ir savo malonumui apkaltino nekaltus avinėlius? O ponai trys teisėjai mąstė, mąstė ir išmastė – NEKALTI!

ĮDOMU KAS TUO PATKĖS?

Atgal