VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.04.27.Prezidentas: JAV karo laivo apsilankymas rodo sąjungininkų ryžtą užtikrinant mūsų saugumą

 

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį lankėsi JAV kariniame laive „USS Gravely“, atvykusiame planuoto vizito į Klaipėdos uostą.

 

Prezidento teigimu, JAV raketinio laivo apsilankymas demonstruoja Jungtinių Valstijų lyderystę ir ryžtą užtikrinant saugumą Baltijos regione. Šalies vadovas padėkojo sąjungininkams už reiškiamą solidarumą ir pasirengimą veikti kartu, drastiškai pasikeitus saugumo situacijai prie rytinės NATO sienos.

 

„Baltijos šalyse, kaip niekur kitur, jautėme ir jaučiame ne tik mūsų šalims, bet ir visam laisvajam pasauliui kylančią grėsmę. Baltijos jūra – svarbi karinio mobilumo erdvė, todėl čia itin reikšminga užtikrinti netrukdomo judėjimo laisvę išlaikant reikalingą sąjungininkų karinį dominavimą“, – sakė šalies vadovas.

 

Pasak Prezidento, Rusijos karas Ukrainoje parodė, kokia svarbi yra sąjungininkų vienybė ir pasirengimas veikti iškart – tik ryžtas, paremtas pajėgumais, gali sustabdyti agresiją.

 

„Tikimės JAV lyderystės ir ilgalaikių sprendimų per nuolatinį pajėgų buvimą Baltijos šalyse. Karinio saugumo stiprinimas jūrų erdvėje yra ne mažiau svarbus nei sausumoje ar ore“, – teigė Prezidentas.

JAV karinis laivas USS Gravely. I. Želvytės nuotr.

LK vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys, LRP Gitanas Nausėda ir laivo vadas kmdr. Hunter D. Washburn

Šalies vadovo teigimu, Lietuva, investuodama į karinę flotilę, taip pat stiprina savo indėlį į Baltijos jūros saugumo didinimą, stebėsenos užtikrinimą ir gerinimą. O Švedijai ir Suomijai prisijungus prie NATO, Baltijos jūros strateginė reikšmė Aljansui dar labiau išaugs.

 

Prezidento komunikacijos grupė

Atgal