VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.04.30.Lenkija prašo ES lėšų Ukrainos pabėgėlių priežiūrai apmokėti

 Lenkija prašo papildomo Europos Sąjungos (ES) finansavimo, kad padėtų apmokėti jos pastangas apgyvendinti milijonus pabėgėlių, užplūdusių šalį iš kaimyninės Ukrainos.

Vokietijos bulvarinio laikraščio „Bild“ paskelbtuose komentaruose ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sakė, kad Lenkija gydo sužeistus Ukrainos karius ir atvėrė duris bei širdis 2,5 mln. pabėgėlių. Lenkijai reikia pinigų, kurie padėtų finansuoti šias pastangas, tačiau iki šiol ES „nemokėjo nė cento“ už pabėgėlių priežiūrą, pridūrė jis. Lenkija siekia sąžiningo elgesio, paaiškino M. Morawieckis. Turkija per paskutinę pabėgėlių bangą buvo remiama milijardais, o dabar Lenkija nusipelnė ES pagalbos, sakė jis.

Kalbėdamas apie Europos priklausomybę nuo rusiškų dujų, Lenkijos premjeras pažymėjo, kad Varšuva ne kartą perspėjo Berlyną dėl dujotiekių iš Rusijos. Tačiau šie prašymai nebuvo išgirsti, sakė jis. M. Morawieckis tvirtino, kad lenkai niekada neturėjo iliuzijų dėl Kremliaus politikos ir jos padarinių. Tačiau „geriau vėliau nei niekada“, pridūrė jis.

Atgal