VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.05.21.Integruoto ir nedalomo požiūrio visuma

n/Mick - Mick Ryan

 

Arvydas Anušauskas

Krašto apsaugos ministras

Karo analitikas Mick Ryan apibūdino Ukrainos karinę strategiją, kaip ėdančią rusus iš vidaus fiziškai, morališkai ir intelektualiai.

Įprastos antžeminės ir oro operacijos sujungė specialiųjų operacijų pajėgas ir informacines operacijas į naują, vieningą visumą.

 Mick Ryan

Tai, ką kažkada supratome kaip atskiras įprastines, netradicines ar informacines operacijas, dabar yra integruoto ir nedalomo požiūrio visuma.

Taip atrodo XXI amžiaus karas. Ukrainiečiai pasirodė esą jo meistrai. Iš jų daug ko gali pasimokyti kiekviena vidutinio dydžio šalis, turinti ribotus išteklius (pvz. Lietuva).

Štai aukšto rango Rusijos kariuomenės karininkai nužudyti Melitopolio partizanų. Rusijos okupacinės pajėgos bando nuslėpti šį faktą, - pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

2021 m. gruodžio 24 d. buvo pranešta, kad „Uralvagonzavod“ įvaldė tankų T-90M Proryv gamybą. 2022 m. vasario 23 d. prasidėjo pirmieji pristatymai į dalinius. Taigi per 3 mėnesius „Uralvagonzavod“ surinko 10 (dešimt) T-90M Proryv. O iš viso UVZ per metus gali surinkti 240 skirtingų tankų! Kai nuostoliai Ukrainoje yra apie 400 tankų per mėnesį, tai metinė Rusijos tankų gamyba kompensuoja tik 15-20 kovos dienų.

Atgal