VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.06.11.Stambieji ūkininkai Karbauskio saujoje

Kęstutis Masiulis

 

Karbauskio saujoje laikomi stambieji ūkininkai panoro nuversti ministrą Navicką. Opozicija sukėlė politinį cirką, kuriame pirmaeilius vaidmenis paskyrė A. Širinskienei, R.Žemaitaičiui, o viskam dirigavo R. Karbauskis. Sukėlusi ermydelį opozicija paliko Seimo posėdžių salę. Kad taip įvyks, mes žinojome jau vakar, nes karbauskininkams ir Žemaitaičiui visad rūpi pasidaryti viešųjų ryšių akciją lyg Kadyrovo kariams Ukrainoje. Jei negali iš pavykusios interpeliacijos, tai galima ir iš nepavykusios. Šioje desperacijoje įspūdingiausia yra tai, kad realiais opozicijos lyderiais tapo šie trys asmenys. Prie jų demaršų visada natūraliai prisišlies Puidokas, Skardžius, P. Gražulis V. Valkiūnas. Bet keista, kad net buvę premjerai - A. Butkevičius, S. Skvernelis pasiduoda šiai lyderystei. Įdomu, kad ir vėl S. Skvernelis yra toje pat valtyje su Rusijos trąšų ir traktorių prekeiviu R. Karbauskiu.

Viskas vyko taip, kad antradienį balsuojant dėl minėtos interpeliacijos opozicija žinojo, kad interpeliacija pravirs ir ministras liks. Taip pat jie žinojo, kad ketvirtadienį daug pozicijos Seimo narių bus komandiruotėje. Todėl jie pabandė procesą pasukti sau tinkama linkme manipuliuodami Seimo Statutu - imdami pertrauką iki kito posėdžio, nors Statutas to neleidžia. Taip deja jiems pavyko padaryti, nes tuo metu posėdžiui pirmininkavo Seimo vicepirmininkas iš opozicijos, leidęs nestatutinį balsavimą. Atsakydama į šį akibrokštą Seimo valdyba trečiadienį sušaukė neeilinį Seimo posėdį, kurį opozicija boikotavo ir kuriame buvo priimtas Vyriausybei palankus sprendimas.

Taigi bandymas procedūriškai apstatyti daugumą nepavyko. Tuomet opozicija pareiškė, kad Seimo vicepirmininkai iš opozicijos nebepirmininkaus posėdžiams. Reaguodama į tai Seimo valdyba išbraukė opozicijos vicepirmininkus iš pirmininkavimo sąrašo. O šiandien jie jau "pamiršo" savo "skriaudą" dėl prapiltos interpeliacijos ir ėmė triukšmauti, kodėl jiems "atimta pirmininkavimo teisė. Ta teisė tuoj pat buvo atstatyta. Tačiau ir patys darydami ryškius selfiukus ir pasiprašę tą "svarbią" akciją iš Seimo balkono įamžinti savo padėjėjus jie pasišalino iš salės.

Įdomu būtų opozicijos paklausti, kas jiems nepatinka. Mano manymu jie tik nežino ką reiškia dirbti opozicijoje, nes daugelis tėra antrą kadenciją Seime, o pereitą kadenciją buvo valdžioje. Mokėti dirbti opozicijoje reikia mokėti. Tai net sunkiau. Žinau iš savo patirties.

P.S. Susirinkusi ir "pasitarusi" opozicija visgi surado atsakymą, kodėl pasitraukė ir kad sugrįš. O būtent, pareikalavo iš jau patvirtintos pavasario sesijos darbotvarkės išbraukti tris klausimus: a) dėl civilinės sąjungos; b) dėl lengvųjų narkotikų dekriminalizavimo; c) dėl V. Landsbergio pripažinimo buvus Valstybės vadovu.

Linksma, nes visos temos yra karbauskinės. Socdemai ir skvernelininkai vėl šoka pagal jo dūdelę. Antai keli skvernelininkai ir paprastai socdemai pritaria civilinei sąjungai (Tomilinas, Savickas ir pan.), o lengvų narkotikų dekriminalizavimas buvo Verygos idėja.

 

Atgal