VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.07.08. G. Nausėda Suvalkų koridoriuje: Lenkijos ir Lietuvos vienybė yra bloga žinia agresoriui

 Lenkijos ir Lietuvos vienybė bei pastangos stiprinti saugumą yra bloga žinia agresoriui, sako Suvalkų koridoriuje kartu su Lenkijos vadovu apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda. Jis pabrėžė, kad Lietuva ir Lenkija didina krašto apsaugos finansavimą, skirdamos tam dėmesį „aukščiausiu politiniu lygiu“. „Galbūt mūsų nedraugai arba tos valstybės, kurios žvelgia į mus agresoriaus akimis, sulauks blogos naujienos: šiandien jos mato mūsų vienybę, šiandien jos mato mūsų pasirengimą skirti maksimalų dėmesį mūsų gynybai, ir tai yra blogoji žinia jiems. Geroji žinia – mūsų žmonėms, kurie rūpinasi mūsų valstybių saugumu“, – kalbėjo G. Nausėda per bendrą pasisakymą su Lenkijos kolega Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda). Abiejų šalių vadovai iš pradžių lankėsi daugiašalėje Šiaurės Rytų divizijos mobiliojoje vadavietėje Lenkijoje, vėliau išvyko į Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalioną Marijampolėje, Lietuvoje. G. Nausėda teigė, kad šis apsilankymas Suvalkų koridoriuje, jau kurį laiką vadinamame silpnąja NATO bei regiono šalių saugumo grandimi, nėra atsitiktinis.

G. Nausėda lankosi Suvalkų koridoriuje
„Šiandien galime konstatuoti, kad mūsų saugumu rūpinamasi ir NATO lygiu, tačiau svarbiausia, kad mūsų valstybės yra pasirengusios investuoti pakankamai lėšų didindamos savo saugumą“, – tvirtino jis. Savo ruožtu A. Duda pabrėžė, kad vizitas skirtas išsklaidyti gyventojų ir tarptautinės žiniasklaidos keliamas abejones dėl Suvalkų koridoriaus saugumo. „Mes abu su ponu Lietuvos Respublikos prezidentu ryžomės atvažiuoti į šį ruožą ir pademonstruoti, kad ši vieta yra saugi“, – kalbėjo A. Duda. Jis akcentavo, kad ruožo saugumą užtikrina Lietuvos, Lenkijos ir NATO pajėgos.
Suvalkų koridoriumi vadinamas maždaug 100 kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožas, kuris iš Vakarų ribojasi su Rusijos Karaliaučiaus kraštu, o iš Rytų – su Baltarusija.

 

Atgal