VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022'07.16. Kaliningrado „blokada“ – smūgis Lietuvai, o ne Rusijai

n/baran - Kaliningrado sritis nėra „kita šalis“ Rusijai

 

Tomas Baranauskas

 

Taigi, mūsų valdantiesiems bukalaurams Europos komisija pagaliau išaiškino, kad draudimas vežti tam tikras prekes iš Rusijos į „kitas šalis“ reiškia būtent tai, kas ir buvo parašyta sankcijų Rusijai dokumentuose – tų prekių negalima vežti iš Rusijos į kitas šalis. Ne iš Rusijos į Rusiją.

Ne iš vienos Rusijos srities į kitą. Kaliningrado sritis nėra „kita šalis“ Rusijai. Ne, tranzito iš Rusijos pagrindinės dalies į jos Kaliningrado sritį niekas niekada nedraudė.

Kaliningrado sritis nėra „kita šalis“ Rusijai

Jei kas nors dar neaišku, klauskite – dar kartą paaiškinsime. Kantriai.

Taigi, Kaliningrado „blokada“, kurią Lietuva su tuo atkakliu ryžtu nemokėti skaityti, vykdė beveik mėnesį, ir kuri realiai pasireiškė neleidimu pervežti per Lietuvos teritoriją plieno, baigėsi.

Galima apibendrinti, kas nuo to nukentėjo. Ar mes jau bent „parodėme“ kažką Rusijai, padėjome tuo kovojančiai Ukrainai ir prisidėjome prie jos pergalės?

Rusija turbūt raitosi iš skausmo, mėnesį negalėjusi pervežti į Kaliningradą plieno.

Nes galimas nedidelis plieno Kaliningrade trūkumas labai kenkia jos kariuomenės puolimo Ukrainos frontuose galimybėms, žlugdo Rusijos ekonomiką ir veda ją į pražūtį.

Jeigu tuo tikite, galite ir nebaigti skaityti šio nedidelio tekstuko.

O kitiems turiu realistiškesnį Kaliningrado „blokados“ pasekmių paaiškinimą.

Neabejotina, ir tai aiškiai matosi, nes tuo užpildyta visa informacinė erdvė, kad ji suteikė progą Rusijos propagandai plačiai išsilieti grasinimais karu ir kitokiais grasinimais Lietuvai, ir parodyti, kad tai neva veikia.

Rusai galėjo nė neabejoti, kad jų „grasinimai suveiks“, nes, skirtingai nuo Lietuvos bukalaurų, skaito sankcijų dokumentus ir suvokia, kas ten parašyta.

Tad galėjo drąsiai grasinti pačiais įžūliausiais būdais ir neabejoti, kad tie grasinimai suveiks ne prasčiau, nei grasinimas Saulei sunaikinimu, jei jį drįs ryte nepatekėti. Saulė „išsigąs“ ir patekės, o Europa „išsigąs“ ir nusileis – nereikalaus to, ko niekada ir nereikalavo.

Mūsų bukalaurai, kitaip sakant, šliūkštelėjo didelę cisterną alyvos dūstančiai Rusijos propagandai, kuriai seniai reikėjo kažko, kas parodytų, kad Rusijos vis dar visi bijo.

Toks yra betarpiškas rezultatas, kurį ši „blokada“ jau davė ir dar duos artimiausiu metu. Kaip tokiu būdu sukurstytą neapykantą Lietuvai, kaip ilgalaikį įdirbį, Rusija dar gali panaudoti ateityje, nespėliosim. Bet tokia galimybė yra.

Kas nori, tas supras, kas Lietuvoje iš tiesų dirba Rusijai. Ir kaip.

 

 

Atgal