VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.07.18. G. Landsbergis Briuselyje dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje

 

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis šiandien dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Briuselyje, Belgijoje, kurioje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, ES santykius su Lotynų Amerikos ir Karibų šalimis bei ES skaitmeninę diplomatiją.

ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, tolesnį karinės ir finansinės paramos Ukrainai teikimą bei bendrus veiksmus, įsitraukiant su trečiosiomis šalimis dėl Rusijos karo globalių pasekmių bei dėl atsakomybės už Rusijos vykdomus karo nusikaltimus ir žmogaus teisių pažeidimus. Ministrai, kaip pažymima URM pranešime, taip pat aptars Ukrainos atstatymo po karo ir reformų, susijusių su šalies europine perspektyva, darbotvarkės klausimus.

 

Ministrai apsikeis nuomonėmis dėl ES politinio įsitraukimo Lotynų Amerikos ir Karibų regione stiprinimo, prekybos susitarimų su regiono šalimis svarbą. Tarybos metu bus diskutuojama apie ES skaitmeninę diplomatiją ir bendradarbiavimą su partneriais šioje srityje.

 

Atgal