VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.10.15. Ministras A. Anušauskas: „Savanoriškąją krašto apsaugos tarnybą kūrę kariai šiandien yra krašto apsaugos sistemos ambasadoriai“

Spalio 15 d. Krašto apsaugos ministerijoje vyksta karių, kūrusių Savanoriškąją krašto apsaugos tarnybą, konferencija „Atkurtai Lietuvos kariuomenei – 30“. 1992 metų lapkričio 19 dieną Lietuvos Aukščiausioji Taryba priėmė aktą, kuriuo skelbiama, kad atkuriama Lietuvos kariuomenė.

Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis Lietuvos kariuomenės Ordinariato pagrindinėje Šv. Ignoto bažnyčioje ir konferencijos dalyvių rikiuote gen. Jono Žemaičio – Vytauto aikštėje.

Krašto apsaugos kūrėjų savanorių indėlis kuriant krašto apsaugos sistemą yra neįkainojamas - prieš trisdešimt metų padėti pamatai leido išaugti krašto apsaugos sistemai į tvirtą ir patikimą instituciją, turinčią didelį visuomenės pasitikėjimą. Lietuvos kariuomenė – kaip niekada stipri. Turime patikimą užnugarį – NATO sąjungininkes, kurios reikšmingai prisideda prie Lietuvos saugumo užtikrinimo – tai yra nuopelnas visų, kurie dirbo krašto gynybos sistemoje nuo pat atkūrimo pradžios.

„Šiandien vaidmuo karių, kūrusių Savanoriškąją krašto apsaugos tarnybą, ypač svarbus Lietuvai. Jūs turite karinę patirtį, puikiai išmanote karybos klausimus, esate girdimi savo bendruomenėse. Jūs galite būti kariuomenės ambasadoriais ir prisidėti prie aiškios ir patikimos žinios visuomenei skleidimo“, - sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Konferencijoje aptariamos Lietuvos kariuomenės istorijos ir krašto gynybos aktualijos: istorinis Lietuvos kariuomenės atkūrimo vertinimas, visuotinės gynybos koncepcija, šalies mobilizacinė sistema, karinio personalo rezervo uždaviniai. Renginyje taip pat buvo nagrinėjamos pamokos iš tebesitęsiančio karo Ukrainoje.

Konferencijos pranešėjai pabrėžė, kad efektyviai šalies gynybai labai svarbus visos visuomenės įsitraukimas ir palaikymas, todėl vienas iš svarbiausių uždavinių turi būti sutelktos ir vieningos visuomenės stiprinimas.

Nuotraukos: Alfredo Pliadžio

 

Atgal