VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.12.02. Linksmai ir truputi rimtai apie Majauską

Kęstutis Masiulis

 

1. Mūru stojęs už lengvatą restoranų verslui pasidarė sau reklamą, tapo Lietuvos politikos aktualija Nr. 1.

2. Didžiausią net daugiamilijoninę naudą iš lengvatos gaus burgerių ir picų kepėjai ir "sveikų gėrimų" coca cola, šnapso bei alaus pilstytojai. Juokinga, bet sveiko maisto garbintojas Kepenis ir blaivininkai karbauskiniai in corpore mūru stoja už šią lengvatą.

3. Lenktyniaudami kas tai pirmiau pasakys, Majauską ėmė remti Širinskienė, Valstiečiai ir net Prezidentas. Jie kuria jam naują perspektyvą tapti opozicijos "atstovu" koalicijoje?!

Mykolas Majauskas

4. Man piešiasi dramatiška situacija Vėgelei. Jis pasidarė nebeįdomus. Dabar įvairūs TS-LKD oponentai atrado savo veidą ir lyderį ir juo lyg parankiu pagaliu bando išmakaluoti valdančiųjų politinį skruzdėlyną.

5. Pasirinktas kelias į šlovę pirmtakų išmintas: Paksas rusams plojant išgarsėjo išvydamas Amerikos investuotojus, Skvernelis tapo svarbiu politiku miegodamas, kai Graužinienė kvietė gaudyti ginkluotą banditą, profesorius Vėgėlė - puolęs ginti antivakserių teisę ignoruoti mokslą ir kitų saugumą, o Majauskui užteko užsispirti remti burgerių ir picų verslus. Ateitis parodys.

6. PVM lengvatos restoranams iniciatoriai su Majausku priešakyje aiškino, kad jie rūpinasi smulkiuoju verslu. Bet koks paradoksas: didžiumą šių 65mln pasidalins kaip tik didieji maitinimo tinklai siūlantys burgerius ir picas. Rūpinantis smulkiais buvo pasirūpinta stambiais. Smulkiesiems yra geriausia gauti tiesioginę parama. Tačiau dabar tie 65mln. iš jų paramai skirtų programų kitose srityse bus atimti ir perduoti restoranams. Taip nukentės smulkieji verslai kitose srityse.

 

Atgal