VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.03.05.G. Landsbergis Vašingtone susitiks su JAV valstybės sekretoriumi A. Blinkenu

 

Kovo 5-7 dienomis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su darbo vizitu lankysis Vašingtone, Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Vizito JAV metu, anot URM, G. Landsbergis taip pat dalyvaus Lietuvos-JAV strateginio dialogo dėl Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono konsultacijose su Baltųjų rūmų Nacionalinės saugumo tarybos koordinatoriumi Indijos-Ramiojo vandenynų regiono klausimais Kurtu Campbellu.

 

Kaip praneša ministerija, G. Lansbergio susitikime su A. Blinkenu planuojama aptarti regioninio ir energetinio saugumo klausimus, pagalbos Ukrainai tęstinumą.

 

„Artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, itin svarbu strateginiams partneriams pristatyti Lietuvos ir bendraminčių poziciją dėl galimų Viršūnių susitikimo rezultatų“, – teigiama URM pranešime spaudai.

 

Tai bus jau trečiasis G. Landsbergio susitikimas su A. Blinkenu bei jau antras Indijos-Ramiojo vandenynų dialogo susitikimas su K. Campbellu.

Atgal