VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.08.21.Procesai vyksta

Laurynas Kasčiūnas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos k-to pirmininkas

Uždarius pasienio punktus, šalia atsiranda ir pirmosios fortifikacijos/kontrmobilumo priemonės. Jūsų dėmesiui - įrenginiai uždarytame Šumsko pasienio punkte.

Fortifikacijų ir kontmobilumo priemonių įrengimo idėją iškėlėme dar praeitais metais. Bet džiugu, jog idėjos realizuojasi - Lietuvoje turėsime 19 parkų, kuriose bus laikomos kontrmobilumo, fortifikacijos priemonės, ir, esant poreikiui, šios inžinerinės struktūros bus skirtos priešo stabdymui. Tai bus padaryta per metus, o pirmasis parkas bus įrengtas dar šį rudenį.

Šalia to atliekama gamtinių kliūčių analizė, įvertinamas Lietuvos reljefas, kad būtų pasiektas didžiausias taikomų priemonių efektyvumas.

Pozityviai nuteikia tai, jog visi sutariame - turime veikti dabar. Tai yra, privalome įsigyti priemones, jas paskirstyti ir integruoti į gynybos planus anksčiau, nei priešas bandys kirsti mūsų Valstybės sieną. Esu įsitikinęs, kad sparčiai judėsime į priekį, o Lietuva tik dar kartą įrodys, kad yra atsakinga ir patikima sąjungininkė, kuri ne tik siekia kitų indėlio stiprinant nacionalinį saugumą, bet ir pati nuosekliai ir aktyviai juo rūpinasi.

Atgal