VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.09.10. Deramas dėmesys nacionaliniam saugumui

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį paragino Seimo narius toliau skirti deramą dėmesį nacionaliniam saugumui, nepaisant artėjančio rinkimų maratono.
„Rimto požiūrio į šalies nacionalinį saugumą svarbu neiššvaistyti ir paskutiniais politinio ciklo metais, todėl svarbu priimti sprendimus dėl Lietuvos gynybos pramonės, nusikaltimų valstybei, taip pat ribojimų nedraugiškų valstybių piliečiams“, – sakoma prezidento kalboje Seimo rudens sesijos pradžios proga. Ją parlamentarams perskaitė šalies vadovo patarėjas Paulius Baltokas. G. Nausėdos teigimu, kitų metų valstybės biudžetas taip pat „turi būti ne tik socialiai jautrus, atliepti sutartinius įsipareigojimus, bet ir užtikrinti šalies saugumą“. Be to, anot prezidento, biudžetas turėtų būti subalansuotas ne tik 2024 metų laikotarpiui, bet ir nepalikti neįveikiamų užduočių 2025-iesiems.
„Papildomų pajamų šaltiniu galėtų tapti mokesčių reforma, pastaruoju metu, deja, praradusi tempą“, – teigiama G. Nausėdos kalboje. „Siekdami kokybinio pokyčio turime rasti būdą, kaip apsaugoti vidurinę gyventojų klasę, įvesti mokesčių progresyvumą ir pradėti kreipti dėmesį ne tik į pajamas, bet ir tomis pajamomis išlaikomų žmonių skaičių“, – sakoma joje. G. Nausėda taip pat ragina parlamentarus rudenį imtis jo teiktų įstatymų projektų dėl prokurorų algų didinimo, papildomo neapmokestinamojo pajamų dydžio šeimoms ir kitų. „Kviečiu gerbiamus Seimo narius susitelkti bendriems darbams, kurie kalbėtų garsiau nei politiniai skandalai. Linkiu atsakingų sprendimų, kurie būtų grįsti ne politinio ciklo tempu, o Lietuvos žmonių poreikiais“, – teigiama kalboje. Kitąmet Lietuvoje vyks treji rinkimai – prezidento, Europos Parlamento ir Seimo. Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką rudens sesijos metu, nuo rugsėjo 10-osios iki gruodžio 23-iosios, planuojama surengti daugiau kaip 45 plenarinius posėdžius. Iš jų trys bus skirti opozicinių frakcijų darbotvarkėms. Pagal Konstituciją Seimas per metus rengia dvi sesijas – pavasario ir rudens.

 

 

Atgal