VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.09.27. Premjerė siūlo dėl narystės komunistų partijoje nesiteisinti, pripažinti kaip klaidą

Premjerė Ingrida Šimonytė narystės Komunistų partijoje nenurodžiusiems Seimo nariams siūlo dėl to nesiteisinti, pripažinti klaidą.

„Žurnalistai atliko tyrimą, paviešino, visi žino, dabar tegul teisinasi tie, kuriems tenka pareiga teisintis. Manau, kad teisintis nereikia, reikia pripažint kaip klaidą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Komentuodama „15min“ paskelbtą medžiagą apie dvi dešimtis komunistais buvusių parlamentarų, o tik dviem oficialiai nurodžius, Vyriausybės vadovė teigė, kad to nedeklaravę „nelabai išmintingai pasielgė“.

„Galbūt žmonės galvojo, kad partijos (privalu nurodyti – BNS) tik tos, kurios yra nepriklausomos Lietuvos partijos, ką kalbėjo nedeklaravę žmonės, apie kai kurių žmonių sąsajas su komunistų partija buvo galima numanyti, turint omeny jų praeities karjeras ir priklausymą kai kurioms politinėms jėgoms“, – svarstė premjerė.

Antradienį portalas „15min“ paskelbė, kad iš 20 šiuo metu parlamente dirbančių buvusių Sovietų Sąjungos Komunistų partijos narių, anketose šį buvusį ryšį nurodė du iš jų – „valstiečių“ frakcijos Seime atstovai Rimantė Šalaševičiūtė ir Algimantas Dumbrava.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Rinkimų kodekso pataisai, kuri rinkimuose dalyvaujančius politikus įpareigotų nurodyti buvusią priklausomybę komunistams.

Šiuo metu kandidatams privalu nurodyti, ar yra sąmoningai bendradarbiavę su KGB.

Atgal