VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.10.09. G. Landsbergis vyksta darbo vizitų į Omaną ir Egiptą

 

Tvyrant įtampai regione, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis darbiniu vizitu lankysis Omane ir Egipte. Vizito metu ministras dalyvaus 27-ąjame Europos Sąjungos-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime, taip pat planuojami dvišaliai susitikimai.

Kaip informuoja Užsienio reikalų ministerija (URM), pirmadienį ir antradienį Omano sostinėje Maskate ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime bus patvirtintas ES įsipareigojimas palaikyti strateginę partnerystę su Persijos įlankos šalimis, aptariami regioninio saugumo, bendradarbiavimo prekybos ir investicijų, klimato kaitos, vystymosi ir humanitarinės pagalbos teikimo srityse klausimai.
Jungtinėje taryboje ministras G. Landsbergis pasisakys dėl Rusijos karo agresijos prieš Ukrainą globalių pasekmių.

Vizito Omane metu planuojami ministro G. Landsbergio dvišaliai susitikimai su Omano, Jungtinių Arabų Emyratų, Kataro, Kuveito ir Saudo Arabijos ministrais. Šių susitikimų metu numatoma aptarti dvišalio bendradarbiavimo stiprinimą, pateikti pasiūlymus dėl ekonominių ir prekybinių ryšių stiprinimo, paskatinti turizmo mainus, paspartinti dvišalių teisinio bendradarbiavimo sutarčių pasirašymą.

Tai pirmasis ministro G. Landsbergio oficialus vizitas į Omaną. 2022 m. vasario 21 d. G. Landsbergis dalyvavo ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime Briuselyje.

Ministras trečiadienį ir ketvirtadienį taip pat surengs pirmuosius oficialius/darbo vizitus Egipte, tvyrant regioninei įtampai po žiaurių organizacijos „Hamas“ išpuolių prieš Izraelį.

G. Landsbergis Egipte ketina susitikti su Egipto užsienio reikalų ministru Sameh Shoukry bei kitais aukšto rango Egipto pareigūnais, o taip pat su Arabų Lygos generaliniu sekretoriumi Ahmed Aboul Gheit.

Atgal