VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2024.04.09. VAKARAI ATSIMERKIA: BLOGIO AŠIES GALVA – KREMLIUS

 

Aurimas Navys, Mindaugas Sėjūnas

www.visagentura.com

Teroristinės Rusijos užsienio šantažo reikalų ministras S. Lavrovas po pokalbio su Kinijos užsienio reikalų ministru Wang Yi Pekine pareiškė, kad Rusija ir Kinija ir toliau bendradarbiaus kovoje su terorizmu, nes tai yra vis tvirtėjančių jų santykių dalis.

"Dėkoju Kinijos pusei už užuojautą dėl šių metų kovo 22 d. Maskvos regione įvykdyto teroristinio išpuolio, už paramą Rusijos kovai su terorizmu", - Rusijos naujienų agentūros citavo S. Lavrovą.

S. Lavrovas ir Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi

Rusijos karo nusikaltėliai ir teroristai, patys leidę įvykti tragedijai „Crocus“, ieško neva užuojautos iš drakono, kuris tik ir svajoja, kaip vienu mauku praryti nušiurusią mešką. Drakonas savo ruožtu išlieka subalansuotas – slapta remia fašistinę Maskvą, bet nenori atvirai erzinti Vakarų.

Pastarųjų lyderiai, atrodo, per savaitgalį neturėję ką ypatingai veikti, skaitė su jumis, mielieji, mūsų apžvalgas. Pasikaustę informacinėje – strateginėje plotmėje, vakar, pirmąją po savaitgalio darbo dieną, jie nusprendė mus visus pradžiuginti.

NATO galva Jensas Stoltenbergas įspėjo, kad "autoritarinių valstybių aljansas" vis labiau bendradarbiauja prieš Vakarų demokratines valstybes. Jo teigimu, šis aljansas tampa vis labiau susitelkęs. Nors neįvardijo, bet mes suprantame, kad jis kalba apie Rusijos-Irano-Kinijos blogio ašį. Ašies galva – Kremlius, jį reikia nukirsti, norint išardyti gyvačių lizdą.

Tuo tarpu Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen per savo perrinkimo kampanijos atidarymą Graikijoje teigė, kad V. Putino sąjungininkai Europoje bando perrašyti istoriją ir pakenkti europiečių ateičiai.

Savo kalboje ji pabrėžė, kad Rusijos agresija neapsiriboja vien Ukraina, o hibridinėmis atakomis siekiama destabilizuoti Europą. Tai apima kibernetines atakas, manipuliavimą socialine žiniasklaida ir migrantų instrumentalizavimą.

Puiku. Pirmieji žingsniai daromi, pokyčiai įvyksta, pradžioje, galvose. Tada veikiama. Reiktų labai paskubėti.

Reikšmingi postūmiai

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis surengė štabo posėdį, kuriame daugiausia dėmesio buvo skirta Charkovui ir miesto regionui. Padėtį apžvelgė vyriausiasis Ukrainos kariuomenės vadas O. Syrskis, taip pat ir oro pajėgų vadas.

„Šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas Charkovui: energetinei situacijai ir paramai miesto bei regiono gyventojams ir įmonėms. Dedame maksimalias pastangas, kad sužlugdytume Rusijos planus prieš Charkovą - kartu su partneriais stipriname oro gynybą“, - sakė prezidentas.

Kol ukrainiečiai savo dėmesį koncentravo šalies šiaurės rytuose, Šveicarijos žinių portalas NZZ skelbė apie Prancūzijos prezidento E. Makrono planus dislokuoti Ukrainoje vieną karių diviziją, kurios užduotis būtų grynai gynybinė.

Pasak šaltinio, prancūzai svarsto keturis galimus divizijos siuntimo į Ukrainą variantus: Kijevo gynybai, taip apsaugant sostinę nuo galimo smūgio iš Baltarusijos ir atpalaiduojant ukrainiečių pajėgas kitoms svarbioms užduotims fronto linijoje; kaip rezervą Zaporožėje, paremiant ukrainiečių gynėjus, užkertančius kelią driskiams forsuoti Dnieprą; Odesos sustiprinimui, saugant jūrų uostą, užkertant kelią rusams tam pačiam Dniepro forsavimui bei pasaugant Moldovą; dislokuojant prie Moldovos sienos arba ir pačioje Moldovoje, vadinamasis jėgos demonstravimo variantas.

Ką gi. Nuo pat invazijos pradžios sakėme, kad be NATO šalių karių dislokavimo Ukrainoje, greitai Rusijos sustabdyti galimybių nėra.

Raginame mūsų Krašto apsaugos ir Užsienio reikalų ministrus apsvarstyti galimybes kartu su prancūzais siųsti ir Lietuvos karius, tegu ir savanorius, aktyvaus ar pasyvaus rezervo narius.

Nugalėti Rusiją privalome Ukrainoje. Tai geriausias atgrasymas ir, beje, kariuomenės parengimas mūšio lauke.

Veiksmai ant žemės

Naktį okupantai atakavo Ukrainą 20-čia smogiamųjų bepiločių orlaivių "Shahed-131/136" ir keturiomis sparnuotosiomis raketomis "žemė-oras" S-300. Visi dronai buvo numušti Nikolajevo, Odesos, Chersono, Dnipro, Poltavos, Vinicos ir Lvovo srityse.

Rusai sudavė keturis raketų smūgius ir 97 oro smūgius, taip pat 92 raketų paleidimo įrenginius prieš ukrainiečių karių pozicijas ir gyventojų centrus.

Dėl Rusijos teroristinių išpuolių žuvo ir buvo sužeisti civiliai gyventojai. Buvo sugriauta ir apgadinta nemažai daugiaaukščių pastatų ir kitos civilinės infrastruktūros. Dėl priešo raketų atakos Zaporožėje žuvo 4 žmonės, 8 buvo sužeisti. Per išpuolį Časiv Jare ir Selidovėje, Donecko srityje nužudyta moteris, dar trys žmonės buvo sužeisti.

Pagrindiniai mūšiai vyksta Bachmuto kryptyje.

Lietuvoje

Gerai, bet blogai. Šypsotės? Tuoj verksit. Šiandien dar šilta, bet jau rytoj – šaltis ir lietus.

Ar pastebit, kad jus nuolat melžia, nuolat jumis naudojasi? Politikai, žiniasklaida, darbdavys. Nuolat jums grasina, nuolat laiko įtampoje, neleidžia būti savimi, gadina gyvenimo šventę?

Jei ne karas, tai alga, jei ne alga, tai dangus maišysis su žeme, infliacija rytoj, ateityje, jau tuoj – ligos, sugriuvę neasfaltuoti keliai, bedarbystė.

Antraštės, į veidą beriami žodžiai. Jus vis nori kontroliuoti, nes tie, kurie siekia jūsų kontrolės, yra patys psichologiškai pažeidžiami, neurotikai, drebantys dėl iliuzinio išorės pasaulio stabilumo.

Koks paradoksas – mes patys susikūrėme tokią aplinką, kuri toliau vis labiau slegia mus pačius, spaudžia į kampą mūsų vaikus, kurie kurs dar nesveikesnį gyvenimą, problemas, stresą, ligas.

Depresijų skaičius per dvidešimt metų išaugo dvigubai. Infarktai, insultai, gastritai, vėžiai, imuninės ligos.

Dievuliau, žmonės, būkit geri, spjaukit į visą tai. Nebeskaitykit tų antraščių, nesileiskit gąsdinami.

Išeikit į parką.

Jame žydi kiškio kopūstai.

 

Atgal