VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

06 19. Vatikanas kaltina žiniasklaidą bandymu imituoti "Da Vinčio kodo" autorių

 

Adelė Mataitienė

Antras pagal rangą asmuo Vatikane pirmadienį apkaltino apie nutekintų dokumentų skandalą nuolat pranešančią žiniasklaidą bandymu imituoti rašytoją Deną Brauną (Dan Brown) ir teigė, kad skandalas - tai velnio bandymas destabilizuoti Romos katalikų bažnyčią.

 Per interviu su Italijos katalikų žurnalu "Famiglia Cristiana" kardinolas Tarčizio Bertonas (Tarcisio Bertone), kuris yra Vatikano valstybės sekretorius ir pagal rangą antras asmuo po popiežiaus Benedikto XVI (Benedict XVI), sakė, kad žiniasklaida "tyčia ignoruoja" gerus bažnyčios darbus, bet smulkiai pasakoja apie skandalus.

 T. Bertonas pareiškė, kad "daugelis žurnalistų žaidžia žaidimą ir bando imituoti Deną Brauną". Kardinolas turėjo omenyje labai populiarių romanų "Da Vinčio kodas" ir "Angelai ir demonai" autorių.

 "Jie (žurnalistai) toliau kuria pasakas ir kartoja legendas", - sakė T. Bertonas.

 Vatikano skandalas kilo, kai buvo nutekinti slapti dokumentai, įskaitant asmeninius popiežiaus laiškus. Praėjusį mėnesį buvo sulaikytas popiežiaus liokajus Paolas Gabrielis (Paolo Gabriel), kurio namuose pareigūnai rado daug vogtų dokumentų.

 Vatikano valstybės sekretorius per interviu teigė, kad žiniasklaida skleidžia melą. Jis sakė, kad Bažnyčia "yra aiškus atskaitos taškas nesuskaičiuojamai daugybei žmonių ir institucijų visame pasaulyje", ir pridūrė, jog "todėl bandoma ją destabilizuoti". Pasak T. Bertono, šie bandymai kyla iš velnio.

Atgal