VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

03 12. Italijos kardinolas ragina Bažnyčią susivienyti

Modestas Kaminskas

Antradienį per specialias mišias, surengtas prieš konklavos pradžią, Italijos kardinolas Andželas Sodanas (Angelo Sodano) ragino Romos katalikų Bažnyčią, kurios gerą vardą suteršė Vatikano korupcijos ir pedofilijos skandalai, susivienyti, skelbia "nytimes.com".
Kardinolų kolegijos dekanas A. Sodanas pamokslą sakė likus kelioms valandoms, kol kardinolai užsidarys Siksto koplyčioje rinkti naują popiežių. Tai buvo vienas paskutinių svarbių Vatikano prelato pareiškimų prieš paaiškėjant naujajam Bažnyčios vadovui.
"Šv. Paulius moko, kad kiekvienas mūsų turi stengtis dėl bažnyčios vieningumo, - sakė kardinolas. - Todėl mes visi esame raginami bendradarbiauti su kunigais, ypač su Petro įpėdiniu, kad būtų pasiekta šventosios Bažnyčios vienybė".
Be kita ko, A. Sodanas pamokslo metu užsiminė apie Bažnyčios labdaros ir krikščionybės skelbimo misiją ir pasimeldė už būsimą popiežių, kurio užduotis bus toliau skatinti taiką ir teisingumą pasaulyje.
Kardinolas, kuris beveik 20 metų buvo vienas įtakingiausių asmenų Vatikane ir tarnavo Jonui Pauliui II bei Benediktui XVI, pareiškė pagarbą šiems popiežiams.

Atgal