VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

03 13. Popiežius Pranciškus I sakė savo pirmąją kalbą

Naujasis popiežius Pranciškus I trečiadienį vakare išėjo į balkoną Šv. Petro aikštėje ir pasakė savo pirmąją kalbą, praneša "The Guardian".

Pirmiausia popiežius itališkai ištarė "labas vakaras". Jis padėkojo aikštėje susirinkusiai miniai už sutikimą. Pranciškus I sakė, kad nori pasimelsti už popiežių emeritą Benediktą XVI ir pasakė Viešpaties maldą.

"O dabar pradėkime kartu dirbti, eiti kartu Romos bažnyčioje, kuri vadovauja visoms bažnyčioms", - sakė popiežius.

"Melskimės vieni už kitus ir už visą pasaulį", - pridūrė jis.

Pranciškus I sakė tikįs, kad kelias, kurį jie tuoj pradės padės "skleisti evangeliją šiame gražiame mieste". Popiežius taip pat pasakė, kad nori palaiminti Šv. Petro aikštėje susirinkusią minią, bet pirmiausia nori paprašyti jų paslaugos - kad jie melstųsi ir prašytų Dievo palaiminti jį. Po to popiežius palaimino "minią ir visą pasaulį, visus geros valios vyrus ir moteris".

"Laiminu jus apaštalų ir šventųjų vardu. Tebūna Dievas jums gailestingas. Dievas tėvas, sūnus ir šventoji dvasia tenusileidžia ant jūsų ir visuomet išlieka su jumis - amen", - kalbėjo popiežius.

"Broliai ir seserys, aš jus palieku, - tarė Pranciškus I. - Labai ačiū jums už sutikimą. Greitai pasimatysime. Labos nakties ir gero poilsio".

Po šių žodžių popiežius įėjo į vidų.

Atgal