VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

05 31. Sekmadienį visame pasaulyje vyks Švč. Sakramento adoracija

Birželio 2 dieną, sekmadienį, švenčiant Kristaus Kūno ir Kraujo iškilmę, viso pasaulio vyskupijų katedrose rengiama vienos valandos trukmės Švenčiausiojo Sakramento adoracija.
Popiežiaus Pranciškaus vadovaujama adoracija šv. Petro bazilikoje ir vyskupų visame pasaulyje vadovaujamos adoracijos jų katedrose prasidės 17 val. Romos laiku (18 val. Lietuvos laiku).
Tikėjimo metų pasaulinę Švenčiausiojo Sakramento adoraciją Vatikane pristatęs arkivyskupas Rinas Fizikela (Rino Fisichella) sako, kad tai bus pirmas tokio masto renginys Bažnyčios istorijoje, o jos tema - "Vienas Viešpats, vienas tikėjimas".
Adoracijos metu Šventasis Tėvas prašo melstis už Bažnyčią, pasklidusią po visą pasaulį, ir už tuos, kurie įvairiuose pasaulio kraštuose kenčia naują vergystę, yra tapę karų, prekybos žmonėmis, narkotikų platinimo, vergiško darbo aukomis, taip pat už smurtą kenčiančius vaikus ir moteris.
Šioje Tikėjimo metų maldoje dalyvaus ne tik vyskupijos, bet ir parapijos, vienuolių bendruomenės, taip pat katalikų pasauliečių organizacijos. Į Popiežiškosios naujosios evangelizacijos tarybos iniciatyvą atsiliepė tūkstančiai vyskupijų ir vietinių bendruomenių, praneša "Vatikano radijas".
Lietuvos vyskupijose adoracija vyks nuo 18 iki 19 val. Lietuvos laiku.

Atgal