VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

05 02. Už D.Grybauskaitę balsuos net 89 procentai vilniečių rinkėjų

LSS tunto „VALDOVŲ RŪMAI“ skautai Ričardas Simonaitis, Rima Jankūnienė, Benediktas Martinkėnas, Nijolė Žilinskienė ir Vida Dzenkauskienė

 Lietuvos skautų sąjungos „Valdovų rūmai“ tunto skautus labai nustebino per televiziją, kurioje dirba žurnalistė R.Tapinienė, parodytas priešrinkiminis teletriukas prezidentės D.Grybauskaitės atžvilgiu. Žurnalistė R.Tapinienė paskelbė žinią apie kandidatų į prezidentus vilniečių vertinimus būsimuosiuose rinkimuose. Tačiau paminėtas ir įvertintas buvo tik vienas kandidatas - D.Grybauskaitė. Kiti net nebuvo minimi. Buvo labai keista išgirsti, kad vilniečiai D.Grybauskaitę įvertino - kuolu! Ne vienetu, bet kuolu. Ką galėtų reikšti toks vertinimas? Manome, kad ir pati žurnalistė nelabai suvokė ką sakė. O jeigu ir suprato, tai mūsų manymu, toks žurnalistės pareiškimas televizijos eteryje, rodo arba nesusipratimą arba žurnalistės bukumą bei kvailumą tų žmonių, kurie užsakė tokio pobūdžio reklamą. Įdomu būtų sužinoti kaip pati žurnalistė turėjo jaustis sakydama tokią nesąmonę. Mums, žiūrovams, toks pareiškimas prezidentės D.Grybauskaitės atžvilgiu, manome, buvo tyčinis noras sumenkinti prezidentės autoritetą žmonių akyse. Ar šis triukas pavyko? Tunto skautai nusprendė pabendrauti su vilniečiais ir išsiaiškinti tiesą. Pasidalinę į kelias grupes, apsišarvavę kantrybe, apklausėme tūkstantį vilniečių. Klausimas buvo toks - ar vilniečiai pasitiki dabartine prezidente? Jeigu taip, ar balsuos už ją gegužės vienuoliktą dieną? Ar matėte televizijos triuką bandant sumenkinti prezidentės darbus? Vilniečių atsakymais buvome nustebinti. Dauguma žmonių aiškino, kad televizija yra nekorektiška, o žurnalistės skelbtą žinią pavadino nesusipratimu ir žurnalistės žemu mentalitetu. Buvo pastebėta, kad Kandidatai A.Paulauskas ir Z. Balčytis buvo ypač kritikuojami. Kai kurie vilniečiai juos vadino net Lietuvos nelaime.

Ir štai kokių rezultatų sulaukėme. Net 89 proc. vilniečių pasakė, kad balsuos tik už dabartinę prezidentę Dalią Grybauskaitę. Ją vertino kaip darbščiausią, patikimiausią ir sugebančią įveikti Lietuvoje išsikerojusią korupciją. Vilniečiai aiškino , visų korupcijų priežastys gludi visose dabartinėse partijose. Dabartinių partijų vadovai, jų nariai, yra patys didžiausi priešai Lietuvos piliečiams ir Lietuvos valstybingumui. Dėl šios priežasties tik viena dabartinė šalies vadovė D.Grybauskaitė galės su jais kovoti ir balsuos už ją. Kiti vienuolika procentų rinkėjų nebuvo apsisprendę. Manome, kad jie apsigalvos paskutinę minutę ir tik tada jie balsuos už vieną ar kitą kandidatą. Taigi, sunku vilniečiams buvo suprasti žurnalistės R.Tapinienės motyvaciją, kodėl ji televizijos laidoje galėjo pasakyti tokią kvailystę. Daug kas aiškino, kad ji yra baigusi aukštuosius žurnalistikos mokslus. Kodėl ji nesugebėjo atskirti pelų nuo grūdų ir paskleisti tokią kvailystę? Mes, skautai, manome, kad ši žurnalistė turėtų jaustis nepatogiai už ką turėtų atsiprašyti ne tik prezidentės D.Grybauskaitės, bet atsiprašyti ir visų žiūrovų. Mes manome, kad už D.Grybauskaitę balsuos ne tik 89 proc. vilniečių rinkėjų, bet tiek pat balsuos ir kauniečiai, ir klaipėdiečiai, ir šiauliečiai bei panevėžiečiai ir visos Lietuvos piliečiai, kurie nori ir tiki, kad tik dabartinė prezidentė D.Grybauskaitė sugebės įveikti visus Lietuvą užgriuvusius sunkumus. Tik ji viena supranta iš kur ateina blogis Lietuvos piliečiams. Ji ne vieną kartą yra įvardijusi nepasitikėjimą „Darbo partija“, partija „Tvarka ir Teisingumas “. Nelabai pasitiki ir kai kuriais socialdemokratais. O šių partijų narių visuma ir sudaro sąlygas visoms žmonių nelaimėms atsirasti. Tad dabartiniai 89 proc. rinkėjų, pasisakiusių už D.Grybauskaitę, gali kardinaliai pakeisti Lietuvos žmonių gyvenimą. O prezidentė D.Grybauskaitė per savo veiklos kadenciją yra įrodžiusi kaip reikia kovoti su korumpuotais valdininkais.

Atgal