VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 05. Geros naujienos!

 

Vanda Vasiliauskienė

Rokiškis

Iki šiolei rinkimų į Seimą debatai buvo monotonija. Toks įspūdis, kad partijos susėdo prie bendro stalo, suderino programas, kurias parašė per vieną dieną.

Pirmadienio (10 01) debatai jau šis bei tas naujo. Darbo partijos vėliavnešys V. Uspaskichas pamokė vyrus, ką reikia daryti, kad šeimos būtų gausios vaikų. Jis – pavyzdys: keturi, bus ir penktas. Dar ne viskas. Jei gerbiami Lietuvos žmonės patikės jam valdžią, tą pačią dieną atseikės ir savo milijonų pusei milijono šeimų ir vaikų. Tik kirba įtari mintis: pusė milijono su sąlyga?!  Jei ne? Atsargus, nenusiskriaus, pusė milijono - ne pusė lito! Iškilminga puota prie gėrybėmis apkrauto stalo pigesnė, realesnė. “Pašers” pilvus - ir valdžioje! Liūdna žiūrėti į žmonės, par-siduodančius “už gardaus valgio šaukštą”.  Nė vienas labdaringas, doras žmogus nešelpia su sąlyga ir garsiai apie save nešūkaloja.

O štai pranašas V. Mazūronis, įkvėptas savo angelo sargo, pradžiugino Lietuvos rinkėjus viltinga naujiena: “Konservatorių valdžioje nebus! Visi ilgai gyvensit ir sulauksit pensijų”. Tvarkos vadas pažadėjo pensininkams sudaryti ypatingas sąlygas: važinės po užsienius, išmaišys visą pasaulį.

Pažadukams ir pranašams siūlau įsiminti senolių patarimus: “Gerais norais ir pragaras grįstas.” “Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis.”

Atgal