VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 16. Referendumas dėl Visagino AE tapo rinkimų įkaitu

Tai, kad Lietuvos žmonės referendume pasisakė nepritariantys naujos atominės elektrinės statybai, yra ir dabartinės Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės darbo pasekmė. Vyriausybei nepavyko ar nepakako laiko išaiškinti apie būsimos jėgainės svarbą, dėmesį atkreipia Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

"Prezidentės pozicija, kad atominės nauda suabejojo vienas trečdalis Lietuvos žmonių, turinčių balso teisę. Tai galima vertinti, kad ir dabartinei Vyriausybei nepavyko ar nepakako laiko išaiškinti Lietuvos žmonėms naujos atominės svarbos", - antradienio rytą interviu "Žinių radijui" kalbėjo M. Lingė.

Pasak jo, referendumo baigčiai didelės įtakos galėjo turėti Seimo rinkimų kampanijos fonas.

"Referendumas gal netgi tapo tam tikru rinkimų įkaitu. Vienos politinės partijos "ant to statė" savo visą rinkimų kampaniją, kitos galbūt pristigo dėmesio, nes akcentavo kitus dalykus. Tas fonas, tam tikra mišrainė... Žmonėms iš tikrųjų buvo sunku atsirinkti, kur ta tikroji informacija", - sakė šalies vadovės atstovas.

M. Lingė paragino laukti naujo Seimo ir Vyriausybės įvertinimo dėl tolesnio Visagino AE projekto vystymo, pridūręs, kad šiuo referendumu šalies energetikos problemų neišsprendėme.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį Lietuvoje vykęs referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos įvyko, o referendumui teikta nuostata yra nepriimta.

Preliminariais duomenimis, 62,72 proc. rinkėjų nepritarė naujos atominės elektrinės statybai.

Referendumui teiktą nuostatą palaikė 34 proc. rinkėjų.

Atgal