VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 22. VRK rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje pripažino negaliojančiais

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį pripažino negaliojančiais pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje. Taip pasielgti nuspręsta dėl to, kad šioje apygardoje kandidatavęs "darbietis" Rimvydas Podolskis papirkinėjo rinkėjus.

Už tokį sprendimą balsavo 12 VRK narių, prieš pasisakė 3 iš jų. VRK šeštadienį jau buvo pripažinusi, kad R. Podolskis papirkinėjo rinkėjus ir taip šiurkščiai pažeidė rinkimų įstatymą.

VRK nusprendė, kad dėl to, kad Zarasų-Visagino apygardoje rinkėjai buvo masiškai papirkinėjami, padarytas šiurkštus rinkimų įstatymo pažeidimas ir todėl rinkėjams šioje apygardoje turi būti suteikta teisė balsuoti iš naujo.

Penktadienį VRK prokuroro Genadijaus Jefimovo prašymu panaikino R. Podolskio teisinį imunitetą. G. Jefimovas teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių teigti, kad R. Podolskis pirko balsus.

Į antrą rinkimų turą kartu Zarasų-Visagino apygardoje buvo patekę "tvarkietis" Algimantas Dumbrava ir R. Podolskis. A. Dumbrava surinko 28,82 proc. balsų, R. Podolskis – 17,25 proc. Trečioje vietoje likęs socialdemokratas Nikolajus Gusevas surinko 15,47 proc. balsų.

Visose kitose rinkimų apygardose rezultatai sekmadienį pripažinti galiojančiais.

Pakartotiniai rinkimai Zarasų-Visagino apygardoje turėtų būti surengti maždaug po pusmečio.

Daugiamandatės apygardos rezultatai turėtų būti tvirtinami po antrojo rinkimų turo.

Atgal