VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

03 29. Tarptautinis vandensvydžio turnyras Elektrėnuose

Rolandas Vizgirda

Lietuvos vandensvydžio federacijos generalinis sekretorius

Besiruošdama Europos jaunimo čempionato atrankos varžyboms, kurios balandžio pradžioje vyks Elektrėnuose, Lietuvos vandensvydžio federacija surengė tarptautinį turnyrą jaunimui, skirtą vandensvydžio sporto 80-mečiui Lietuvoje pažymėti. Turnyre dalyvauja Baltarusijos, Ukrainos, Lietuvos jaunimo rinktinės. Neatvykus į varžybas Maskvos komandai, ją turnyre pakeitė Lietuvos čempionai Vilniaus „Baltic Amadeus“ vandeniai.

Pirmąją varžybų dieną Lietuvos jaunimas, treniruojamas Nerijaus Papaurėlio, atkakliai kovojo su „Baltic Amadeus“ ir tik dėl jaunatviškų klaidų nesugebėjo įveikti savo vyresnių kolegų: nusileido jiems 10-11. Atkakli kova tarp Ukrainos ir Baltarusijos komandų baigėsi Ukrainos jaunimo pergale 13-9. Sekančią varžybų dieną Lietuvos jaunimas atkakliai kovėsi su ukrainiečiais, tačiau vėl tos pačios klaidos ir vėl pralaimėta rezultatu 9-13. Tuo tarpu „Baltic Amadeus“ nebuvo nusiteikę atiduoti pergalės Baltarusijos rinktinei. Po atkaklios bei dramatiškos kovos, likus žaisti 3 min., rezultatas buvo 10-10, tačiau vilniečiai palaužė varžovus ir šventė pergalę 13-10.

Puikiai paruoštas Elektrėnų baseinas Europos čempionatui

Lietuvos jaunimas su Baltarusijos rinktine jau pirmame kėlinyje nedemonstravo gero žaidimo ir nusileido kaimynams 11-8, o „Baltic Amadeus“ įveikė Ukrainos rinktinę 7-1.

Finale dėl trečios vietos Lietuvos jaunimas susitiko su Ukrainos rinktine, deja, revanšas nepavyko, ir pralaimėta 5-9, o „Baltic Amadeus“, kovodama dėl pirmos vietos, šįkart po tokios pat atkaklios kovos kaip ir pirmose rungtynėse - tik su kita baigtim - pripažino Baltarusijos rinktinės pranašumą, pralaimėdama rezultatu 14-17.

Su kamuoliu geriausias turnyro žaidėjas Aurimas Jonkus

Taigi pirmi buvo Baltarusijos, antri - Vilniaus „Baltic Amadeus“, treti - Ukrainos ir ketvirti - Lietuvos jaunieji vandensvydininkai.

Kadangi „Baltic Amadeus“ komandoje buvo vyresnio amžiaus žaidėjai ir komanda dalyvavo ne konkurso tvarka, taurės ir medaliai atiteko jaunimui ir be apdovanojimų neliko nei viena komanda.

Geriausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Lietuvos rinktinės narys, Vilniaus vandens sporto mokyklos auklėtinis Aurimas Jonkus.

Šiomis varžybomis beveik baigtas Lietuvos jaunimo rinktinės pasiruošimas Europos čempionatui, liko tik kontrolinės varžybos, kurios vyks Minske. Palinkėsime jaunimui gero susižaidimo.

Atgal