VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

12.31. Į DAKARĄ IŠLYDĖTAS A.JUKNEVIČIUS: TIKSLAS TAS PATS

Pirmadienio vakarą atvykusius į Vilniaus oro uostą pasitiko neįprastas šurmulys. Fanų ir žiniasklaidos apsuptyje į Dakarą išlydėtos dvi prie starto linijos stosiančios komandos. Viena jų – „KREDA“ komandos ekipažas Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis – spinduliavo firmine gera nuotaika ir atvirai kalbėjo apie laukiančius iššūkius.

Bene sudėtingiausią Dakarą savo karjeroje šiemet išgyvenęs Antanas Juknevičius tikino, jog patirtus sunkumus vertina kaip puikią pamoką, leidusią įgyti daugiau patirties ir į kitų metų lenktynes sugrįžti su nauju ryžtu ir užsidegimu.

„Norėtume, kad ne Dakaras mus įveiktų, o mes įveiktume Dakarą – prieš išvykimą teigė Dakaro legenda – žinome, kad bus sunku, tačiau labai norime finišuoti. Iš savo pusės padarysime viską, kas įmanoma, o tada jau žiūrėsime koks bus rezultatas. Tikimės, kad fortūna bus mūsų pusėje ir jei  finišuosim, tada norisi geros vietos. Nevyniokim į vatą, norisi būti dešimtuke. Esame ambicingi ,tad  noras visada kelti kartelę ir gerinti rezultatą.“ – komandos tikslus įvardindamas kalbėjo „KREDA“ lenktynininkas Antanas Juknevičius

 

„Kiekvienais metais statymai didėja, didėja greičiai ir rizika bei klaidų tikimybė. Prieš kelis metus niekas nemanė, jog kalbėsime apie dešimtuką, bet dabar tai neatrodo taip tolima, kaip seniau“ – antrino komandos navigatorius Darius Vaičiulis.

Labiausiai patyrusiai Dakaro komandai šie metai įpūtė ir naujų vėjų. Svarbiausia permaina – naujas pagrindinis rėmėjas bei komandos pavadinimas. Atsidėkodamas už pasitikėjimą, pirmąjį kartą ekipažą į lenktynes išlydintiems „KREDA“ atstovams A. Juknevičius įteikė simbolinį smėlio laikrodį. „Mums tai jau 11-tas Dakaras, o „KREDA“ tik pirmasis, tad įteikdamas laikrodį noriu palinkėti, kad smėlis byrėtų greičiau ir laukti mūsų būtų lengviau.“

Linksmų ir ištvermingų metų visiems susirinkusiems palinkėję lenktynininkai į Saudo Arabiją išskrido šį vakarą ir persėdę Stambule, Dakaro pradžios tašką – Džidą, vietos laiku pasieks tik ankstyvą rytą. Likusį laiką iki starto komanda numačiusi įvairiems administraciniams bei paruošiamiesiems darbams, jei pasiseks, ir automobilio testams, tačiau ar jie įvyks, dar nėra užtikrinti.

„Automobilio atsiėmimas visuomet tampa tikra loterija, nes niekada nežinai ką ten rasi. Žinoma, visuomet tikimės geriausio, tačiau esame turėję visokių patirčių. Deja, šiemet mums paskirtas labai nepalankus laikas visoms administracinėms procedūroms ir jei jo nenukels, automobilį gausime tik pačiupinėti, bet normaliai jo išmėginti vieninėmis sąlygomis neturėsime galimybės“ – teigė A. Juknevičius.

Sunkiausiu pasaulio ralio maratonu vadinamos lenktynės 2020 metais persikels jau į trečią žemyną ir sausio 5 dieną startuos Arabijos pusiasalyje, kur Dakaro dalyviams teks įveikti per 6000 kilometrų.  Praėjusiais metais oficialia Dakaro legenda pripažintam A. Juknevičiui šios lenktynės 11-osios jo karjeroje.

Atgal