VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01.12. Prieš poilsio dieną į savo stichiją grįžęs A. Juknevičius

Smėlis ir kopos. Tokį organizatorių pažadą jau kelias dienas iš eilės girdėję Dakaro dalyviai, šiandien gavo progą smarkiai spustelėti greičio pedalą, nes šeštasis greičio ruožas iš Hailo link Rijado vingiavo Saudo Arabijos smėlynuose. Kopose daugiausiai patirties turintis lietuvis Antanas Juknevičius šiandien jautėsi kaip niekad užtikrintas ir be incidentų finišavo 25-toje vietoje.  

Stabilų tempą vakar palaikiusi komanda prieš startą neslėpė tikslų šiandien jį išlaikyti. „KREDA“ dieną pradėjo 24-toje pozicijoje, bet iškart po finišo susidūrė su problema – geram tempui koją pakišo pažeistas ratas. Greičio ruožui įpusėjus viskas klojosi sklandžiau ir kopų ekspertu vadinamas Antanas Juknevičius pagaliau galėjo demonstruoti per ilgą laiką sukauptą patirtį.

„Geras greičio ruožas, buvo galima linksmai paskraidyti. Pagaliau gavome šiek tiek kopų, nors jos ir buvo nedidelės. 30 kilometrų buvo vien tiesiosios, tai laikiau maksimalų greitį, kiek leido mūsų automobilis – 174 kilometrai per valandą. Iškart po starto supratau, kad važiuojame nuleistu ratu, bet nei vieno akmens nei arti nebuvo, matyt jis jau buvo pažeistas, tai kelias minutes praradom. Turėsim dienelę ištiesti kojas ir atgal į trasą“ – džiaugėsi „KREDA“ komandos pilotas A. Juknevičius.

Dakare tęsiasi trijų legendų dominavimas. Šeštajame greičio ruože pirmasis į finišą atlėkė patyręs prancūzas Stephanas Peterhanselis už nugaros sau palikęs ispaną Carlosą Sainzą ir katarietį Nasserą Al-Atiyah. Bendroje įskaitoje Dakaro misteris nuo trečiąją vietą užėmusio C. Sainzo vis dar atsilieka daugiau nei 16 minučių, tad siekdamas dar vieno trofėjaus turės būti dar greitesnis.

Ralio maratono dalyviams šiandien Saudo Arabijos sostinėje Rijade pagaliau išauš užtarnauta poilsio diena.

 

Atgal