VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

04.13. Iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ labdaros renginys vyks virtualiai

Iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ (angl. „Blossom of Hope“) labdaros renginys, kurio metu skelbiamas aukcionas, skirtas rinkti paramą, šiemet persikelia į virtualią erdvę. Internete vyksiančiame aukcione surinktos lėšos bus skirtos onkologinių pacientų apsaugai nuo infekcijų ar virusų, sakoma pranešime.

Jau 12-us metus kasmet iniciatyvą organizuojanti Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija (International Women‘s Association of Vilnius – IWAV) rado inovatyvų sprendimą, kuris leistų tęsti kilnią misiją, nepaisant paskelbto karantino.

Pasak renginio organizacinio komiteto pirmininkės Lidijos Rasutis, „(...) onkologiniai pacientai gydymo metu yra ypač pažeidžiami, o jų imuninė sistema nepajėgi kovoti su papildomais virusais iš aplinkos. Todėl išsiaiškinome onkologinių ligoninių poreikius ir nusprendėme paramą skirti patalpos oro dezinfekavimo įrangai“.

Už surinktas lėšas bus perkami baktericidiniai UV recirkuliatoriai, skirti naikinti virusus, bakterijas ir mieles. Jie gali būti naudojami chemoterapijos procedūriniuose kabinetuose ar laukiamuosiuose, kur reikalinga oro dezinfekcija.

Šiemet iniciatyvos Geros valios ambasadore tapusios Lietuvos mokslų premijos laureatės prof. dr. Sonatos Jarmalaitės teigimu, „onkologinėse ligoninėse šie įrenginiai turėjo būti visada, nes čia gydomų pacientų imunitetas yra susilpnėjęs. Jų gyvenimas aktyvaus gydymo laikotarpiu, kuomet taikoma chemoterapija ar spindulinė terapija, yra tarsi nuolatinis karantinas, kadangi jie yra daug imlesni įvairioms infekcijoms (...)“.

Iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ virtualaus labdaros renginio transliacija tiesiogiai iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vyks gegužės 2 d. 19 val. Visa informacija apie galimybę dalyvauti renginyje ir prisidėti prie paramos skelbiama Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos interneto svetainėje (iwavilnius.com/blossom-of-hope).

 

Atgal