VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

02.07.Ketvirtadienį prasideda tris dienas truksianti paroda „Studijos 2019”

 

Vasario 7 d. 10 val. Lietuvos parodų centre „Litexpo“ premjeras Saulius Skvernelis ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius atidarys tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „Studijos 2019“. Tris dienas vyksiančioje parodoje prisistatys Lietuvos universitetai, kolegijos, profesinės mokyklos, kalbų mokymo bendrovės, Lietuvos verslo įmonės. Lankytojus kvies daugiau kaip 100 renginių, konkursai, profesijas bus galima ir išbandyti naudojantis išmaniais simuliatoriais ir moderniausiomis technologijomis.

Šių metų parodos „Studijos 2019“ akcentas – karjeros planavimas. Parodos turinys orientuotas į praktines žinias, kaip įkurti verslą, kaip pasirinkti tarp darbo pasiūlymų, kaip parengti išskirtinį CV, kam reikalingas motyvacinis laiškas, kaip vyksta darbo pokalbis.

 

Pirmą kartą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos stende dirbs profesionalios karjeros konsultantės iš didžiausių Vilniaus gimnazijų, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos. Abiturientų ir vyresniųjų klasių mokinius ministerijos stende taip pat konsultuos Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti, Studijų kokybės vertinimo centro ir Valstybinio studijų fondo atstovai.

Vasario 8 d., penktadienį, 11.00–11.45 val. Konferencijų salėje 5.1 vyks diskusija abiturientams „Studijos Lietuvoje: visos galimybės rinktis”. Joje bus kalbamasi apie brandos egzaminus, priėmimą į aukštąsias mokyklas, studijų kokybę, profesijos pasirinkimą, ateities perspektyvas Lietuvoje. Diskusijoje dalyvaus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti, Studijų kokybės vertinimo centro, Valstybinio studijų fondo, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro ir Lietuvos studentų sąjungos atstovai. Diskusiją bus galima stebėti ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Salėje „Profesijos gyvai“ visas tris parodos dienas vyks nacionaliniai profesinių mokyklų mokinių profesinio meistriškumo konkursai pagal tarptautinio konkurso „Euroskills“ modelį:

-          Vasario 7 d. 9.30 val. (atidarymas) – vasario 7 d.  14.30 val. (apdovanojimai) – floristų profesinio meistriškumo konkursas;

-          Vasario 7 d. 10 val. (atidarymas) – vasario 8 d. 13 val. (apdovanojimai) – kirpėjų ir visažistų profesinio meistriškumo konkursas;

-          Vasario 7 d. 10.30 val. (atidarymas) – vasario 9 d. 12.30 val. (apdovanojimai) –automechanikų profesinio meistriškumo konkursas.

Parodos lankytojai galės ne tik stebėti grožio paslaugų, floristikos ir jaunojo automechaniko nacionalinius profesinio meistriškumo konkursus, bet ir patys išbandyti įvairias profesijas. Inžinerinės pramonės ir energetikos stende bus galima susipažinti su metalo apdirbimo, suvirinimo, elektros technologijomis bei alternatyviąja energetika, prototipų gamyba, naudojant 3D spausdintuvą, laivų korpusų surinkimui virtualioje aplinkoje, elektropneumatinėmis automatikos sistemomis. Virtualios realybės suvirinimo robotas-simuliatorius leis patirti nepakartojamų įspūdžių.

Kompiuterijos stende lankytojai bus kviečiami išmėginti virtualios realybės žaidimus ir loginius uždavinius. Norintys programuoti ir čia pat išvysti savo darbo rezultatus, galės 3D spausdintuvu patys pasigaminti suvenyrą.


Septynioliktą kartą vykstanti Studijų paroda kasmet sutraukia kelias dešimtis tūkstančių lankytojų. Čia galima susipažinti su visomis studijų ir profesinio mokymosi galimybėmis Lietuvoje, gauti naudingų karjeros planavimo patarimų, kaip nepasiklysti renkantis tarp tūkstančių specialybių.

Atgal