VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

08.23.Lagaminus į NASA kraunasi 4 studentai iš Lietuvos

Naujus mokslo metus NASA šiais metais pradeda 4 studentai iš Lietuvos. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia 2019 metų konkurso į NASA Ames tyrimų centrą laimėtojus, kurie nuo kitos savaitės kartu su studentais iš kitų šalių pradeda rudens stažuotes NASA.

Į prestižinių stažuočių programą šiemet atrinkti 4 perspektyvūs studentai, kurie nacionalinių atrankų metu pasižymėjo puikiais rezultatais ir žiniomis. 

Konkurso laimėtojai: Kauno technologijos universiteto transporto priemonių inžinerijos bakalauro studentas Deividas Čelkys, Vilniaus Gedimino technikos universiteto bioinžinerijos bakalauro studentė Justina Gineitytė, Vilniaus universiteto nanomedžiagų chemijos bakalauro studentas Juzef Kučinski, Kauno technologijos universiteto mechanikos inžinerijos bakalauro studentas Tomas Narbuntas.

„Didžiuojamės šia kasmetine iniciatyva ir bendradarbiavimu su NASA. Tai unikali galimybė lietuviams prisidėti prie naujausių tyrimų ir technologijų vystymo pasaulinei kosmoso pramonei“,  – sako Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorius Kęstutis Šetkus.

Atgal