VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

09 04. Dalis Kauno penktokų mokysis iš elektroninių vadovėlių.

 

Elzė Mockienė

Kai kurie Kauno bendrojo lavinimo mokyklų penktųjų klasių moksleiviai dar šįmet galės mokytis ne tik iš tradicinių popierinių vadovėlių, bet ir naudodami skaitmenines mokymo priemones. Tokią galimybę jie turės nuo lapkričio.

 Dalyvauti Mokyklų tobulinimo programos plius projekte "Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra" šalies mokyklas pakvietė Švietimo ir mokslo ministerija. Projektu susidomėjo 27 Kauno ugdymo įstaigos. Iš jų miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus sudaryta komisija atrinko 12: V. Kudirkos, Žaliakalnio, Senamiesčio, K. Griniaus progimnazijas, Kauno "Atžalyno", S. Daukanto, T. Ivanausko, Kauno "Nemuno", Kauno "Purienų" vidurines mokyklas, Kauno Pilėnų bei J. ir P. Vileišių pagrindines mokyklas. Atsižvelgiant į projekto sąlygas, buvo vertinamas mokyklose įdiegto interneto greitis, mokytojų kompiuterinis raštingumas, penktų klasių mokinių skaičius, dalyvavimas kituose projektuose.

 Šiuo metu jau rengiami elektroniniai vadovėliai. Kai Švietimo ir mokslo ministerija įvertins mokyklų pateiktas paraiškas, Švietimo aprūpinimo centras nupirks ir mokymo įstaigoms perduos planšetinius kompiuterius.

 Kiekvienoje projekte dalyvausiančioje mokykloje bus įrengta po vieną klasę, kurioje mokytojai ir moksleiviai galės naudotis planšetiniais kompiuteriais. Pamokos metu pedagogas savo kompiuteryje galės stebėti, kaip jo auklėtiniams sekasi atlikti užduotis. Vėliau mokiniai kompiuteriais bei elektroninėmis priemonėmis galės naudotis ir namuose, atlikdami mokytojo skirtas užduotis.

 Specialistai neabejoja, kad toks mokymosi būdas patiks penktokams, nes moksleiviai mėgsta šiuolaikines technologijas. Elektroniniai vadovėliai padės mokiniams greičiau įsisąmoninti žinias. Darbas kompiuteriu ir elektroninėmis paieškos sistemomis formuos įgūdžius savarankiškai rinkti informaciją. Be tokių gebėjimų jau sunkiai įsivaizduojamos studijos aukštosiose mokyklose, jie suteikia galimybę jaunam žmogui lygiaverčiai konkuruoti darbo rinkoje.

Atgal