VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

08.27. Festivalyje „Laisvės piknikas" Prezidentė linkėjo ryžto ir drąsos

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Kauno rajone rengiamame festivalyje „Laisvės piknikas". 

Žurnalisto, rašytojo ir internetinės televizijos įkūrėjo Andriaus Tapino pernai sugalvotas „Laisvės piknikas" gimė kaip pilietiška idėja ir buvo rengiamas A. Stulginskio universiteto stadione. Šiemet jis išaugo į didžiulį renginį Nemuno saloje.

Šiemet „Laisvės piknikas" kvietė ir į idėjų festivalį, todėl organizatoriai ragino visus neabejingus piliečius dalyvauti viešuose debatuose ir kurti idėjas Lietuvai. Piknike taip pat dalyvavo ekonomistai, politikai ir visuomenės veikėjai.

Sveikindama susirinkusią tūkstantinę minią Prezidentė pabrėžė, kad netrukus Lietuva žengs į naują šimtmetį, todėl visos idėjos yra labai svarbios ir vertinamos. Tačiau, pasak šalies vadovės, reikia ne tik idėjų, bet ir ryžto bei drąsos jų siekti. Gerų idėjų nesustabdys niekas, nes jos visada ras pasekėjų, pasiryžusių padaryti viską, kad jos būtų įgyvendintos. Laisvės piknikas ir čia susirinkę žmonės, pasak Prezidentės, yra geriausias to įrodymas.

Susirinkusiesiems valstybės vadovė palinkėjo kurti tokią Lietuvą, kurioje visiems gera gyventi ir paragino didžiuotis ir saugoti Laisvę, kurią taip drąsiai iškovojo mūsų šalies žmonės.

Antrą kartą organizuojamas „Laisvės piknikas" į Nemuno salą sutraukė apie 20 tūkst. žmonių. Šventės metu vyko visuomeninių organizacijų prisistatymai, įvairios diskusijos, vieši TV laidų filmavimai ir žymiausių Lietuvos grupių koncertai.

Atgal