VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

10.28. Nyderlandų Karalystės ambasada įteikė dovaną Lietuvos miestams

Artėjant valstybės atkūrimo šimtmečiui Nyderlandų Karalystės ambasada įteikė savo dovaną Lietuvos miestams - 4000 išskirtinių tulpių svogūnėlių „Gintarinė Lietuva“. Svogūnėlius miestų savivaldybės su bendruomenėmis pasodins dar šiais metais ir 2018 m. pavasarį, Lietuvai švenčiant Valstybės atkūrimo šimtmetį, „Gintarinė Lietuva“ tulpės pražys miestų viešosiose erdvėse suformuodamos simbolinius „LT100“ užrašus.

„Dovanas smagu gauti, smagu dovanoti, bet smagu ir būti tarpininku, padedančiu gražioms dovanoms gimti. Būtent juo šiuo atveju ir yra Šimtmečio sekretoriatas. Idėja dovanoti tulpių svogūnėlius miestams ir jų bendruomenėms gimė kalbant su Nyderlandų Karalystės ambasadoriumi apie projektą „Šimtmečio dovanos“, kuris skatina savanorystę, bendruomeniškumą ir pagalbą. Miestų bendruomenės parodė iniciatyvą puošti savo aplinką, ambasada pasiūlė sprendimą kaip tai įgyvendinti. Pavasarį keturi miestai pasitiks atkurtos valstybės gimtadienį pasipuošę simboline dovana“, - įteikdama simbolinius tulpių svogūnėlius miestų atstovams sakė Šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė.

Simbolinis tulpių svogūnėlių perdavimas įvyko Vyriausybės kanceliarijoje. Nyderlandų Karalystės ambasadorius Lietuvoje Bertas van der Lingen drauge su Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriato atstovais tulpių svogūnėlius įteikė Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Švenčionių miestams ir jų bendruomenėms.

Atgal