VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

03 09. Sveikinimas

Prieš dvidešimt dvejus metus Lietuva pranešė pasauliui nuo šiol vėl būsime laisvi! Drąsiai prisiimdami atsakomybę už savo šalies dabartį ir ateitį, susigrąžiname galimybę kurti savo gyvenimą laisvoje šalyje!

1990 metų kovo 11-ąją Aukščiausiosios Tarybos nariai vykdė tautos valią ir balsavo už Nepriklausomą Lietuvą. Tądien buvo pasirašytas nepriklausomos Lietuvos istorijai svarbiausias dokumentas – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktas. Maža tauta, pirmoji iš visų buvusių SSRS respublikų, parodė laisvės kelią visai Rytų Europai. Kovo 11-osios Aktas ne tik atkūrė Nepriklausomą Lietuvą, jis išlaisvino ir žmonių dvasią. 

Šiandien turime didžiuotis Lietuva ir jos piliečiais. Privalome atsakingai dirbti, rūpintis ir saugoti savo šalį. Mūsų tautiečiai trokšta valstybės, kurioje būtų saugu ir gera gyventi. Turime padaryti viską, kad talentingi ir darbštūs lietuviai jaustųsi reikalingi, kad galėtų dirbti ir kurti savo šalyje. Įrodykime sau, kad galime gyventi taip, kaip svajojome ir tikėjomės.    

Sveikinu Lietuvą su Nepriklausomybės atkūrimo švente! Tikiu, kad mus vienijęs nepriklausomybės siekimas brandins ir skatins didžiuotis iškovota laisve.

LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius

Atgal